Születésnapját ünnepelte Zalakaros

facebook megosztás

Várossá nyilvánításának huszonhetedik évfordulóját ünnepelte pénteken Zalakaros. A helyi kertmoziban tartott eseményen több kitüntetést is átadtak, valamint köszöntötték a település újszülött és nagykorúvá váló lakóit. 

A rendezvény hagyományosan az elmúlt egy évben született helyi kisbabák karosi polgárrá fogadásával és megáldásával vette kezdetét. A ceremónián Háda László plébános és Hella Ferenc református esperes segédkeztek. A program során köszöntötték a település nagykorúvá vált lakóit is, akiket Novák Ferenc polgármester arra kért, igyekezzenek tenni lakóhelyükért a felnőtt életük során. Az októberben leköszönő városvezető beszédében hangsúlyozta, ilyenkor egyszere ünneplik Zalakaros múltját, jelenét és jövőjét is, hiszen a település negyven éve lett város, valamint 770 éves az első írásos említése. Novák Ferenc hozzátette, büszke arra, hogy amíg a hasonló méretű városok lakossága csökken, addig Karosé 44 százalékkal növekedett másfél évtized alatt.

zk

- Az emberek bíznak Zalakarosban, településünkben, annak jövőjében. Az elmúlt időszakban megszépült a fürdőnk, és történetének egyik legjobb gazdasági eredményét érte el. Hosszú évek után mondhatjuk úgy is, hogy az első normális évünk volt, és végre elkezdhettük korábbi terveinknek a részbeni megvalósítását, például az utak állapotának javítását – mondta el Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere. 

Az ünnepi eseményen részt vett Zalakaros testvérvárosának, Olesnonak a delegációja is. Piotr Greda, a lengyel város új polgármestere kiemelte, a két település 2008 óta több sikeres együttműködést tudhat a magáénak az oktatás, a kultúra, a gasztronómia és az önkormányzati munka területén. Ő azon igyekszik dolgozni, hogy a kooperáció még hatékonyabb legyen.

zk

- Új feladataink vannak és lesznek és a mi kooperációnknak az a lényege, hogy egyre nagyobb területek kerüljenek a két város megoldandó feladatai közé. A különféle kapcsolatok fontosságát és az újdonság erejét is meg kell mutatnunk, ugyanakkor nyitottak vagyunk minden új kezdeményezésre - árulta el Piotr Greda, Olesno polgármestere.

Az esemény végén több kitüntetést is kiosztottak. Az önkormányzat díszpolgári címmel ismerte el Kiss Mihályt és Háda László plébánost, a városért tett szolgálataik okán. Az ünnepi műsort a Rügyecske Tánccsoport műsora színesítette.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.