Prósza, bor és tambura – Idén is nagy siker volt Tótszentmárton hagyományos fesztiválja

facebook megosztás

Délután prósza, később tamburazene is várta a szórakozni vágyókat szombaton Tótszentmártonban. A Prósza, bor és tamburafesztiválon hatalmas volt az érdeklődés. A megszokott kuriózumok mellett horvát sztárfellépők dalaira is táncolhattak a résztvevők.

Az esemény tizennyolc éve szüreti felvonulásként indult, mára fesztivállá nőtte ki magát, ahova a helyiek mellett a szomszédos településekről és Horvátországból is évről évre sokan érkeznek. A prósza és a tambura horvát nemzetiségi kuriózumként színesíti a rendezvényt. A sütés-főzés már a kora délutáni órákban elkezdődött a sátrakban, amiből Dombai Istvánné már másfél évtizede, minden évben kiveszi a részét.

– Én azóta vagyok itt. Én szoktam kikeverni az anyagokat, amit sütünk, a krumplis prószát meg a tejes prószát. Én 28 évig voltam itt a konyhában, az óvoda és az iskola egyben volt valamikor – árulta el Dombai Istvánné. 

prósza

Estére megtelt látogatókkal a rendezvénysátor. Míg többen a fellépők műsorait követték figyelemmel, addig mások táncoltak, de az árusok portékáiból is sokan válogattak. Mihovics József polgármester elmondta, minden korosztály számára készültek programmal.

– Elég széles skálán mozgunk. A fellépőink között a tánctól a tamburáig minden megtalálható zenei fellépőkkel együtt, általában horvát sztárvendéggel, ez már hagyomány ezen a rendezvényen. Rengeteg árusunk van, egyre több, évről évre bővülünk. A gyerekeket is egyre több programmal tudjuk várni, ami természetesen a gyerekeknek mindig ingyenes – fogalmazott a polgármester. 

Mihovics József hozzátette, minden évben szeretnének valami újdonságot vinni a programba, ami a tótszentmártoniak számára is vonzó lehet. Úgy fogalmazott: a helyiek büszkék erre a rendezvényre.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Tótszentmárton - Bor, prósza és tambura fesztivál

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.