Hokker Tibor: Nem pártpolitikai szempontok alapján fogok döntéseket hozni

facebook megosztás

Átvette ma megbízólevelét Hokker Tibor. A Mi Hazánk Mozgalom megválasztott önkormányzati képviselője múlt héten nem volt ott a Vasemberházban, amikor a testület többi tagja megkapta a hivatalos dokumentumot. Mint ismert, az októbertől induló ciklusban 8-6-1-es arány alakult ki, ÉVE többséggel és a radikális párt kompenzációs listáról bekerülő jelöltjével.

Június 27-én azért nem volt ott a Vasemberházban a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, mivel éppen abban az időpontban tett esküt párttársaival a Szent Koronára. Így kedd reggel, a polgármesteri hivatalban vehette át Hokker Tibor a megbízólevelét. Ezzel a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság munkája lezárult.

– Szerencsénkre 2-3 kifogás, fellebbezés volt. A végén ezért kellett később, a jogorvoslatok lejárta után átadni az önkormányzati képviselőknek a megbízólevelet. De semmi olyan dolog nem történt szerencsénkre, s a választási eljárás szerencséjére, ami indokolttá tette volna, hogy egyéb hatósági jogkör vagy bármilyen retorzió került volna alkalmazásra. Semmi ilyen nem történt, tehát rendben lezajlottak a választások Nagykanizsán –  mondta el Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

A leendő viták kapcsán Hokker Tibor cáfolta azt a felvetést, hogy ő együtt voksolna a Fidesszel. Mint mondta: nem pártpolitikai szempontok alapján fog döntéseket hozni az előterjesztésekről.  

választás

Toroczkai László is többször elmondta, több fórumon, hogy mi ügyek mentén szavazunk egyik vagy a másik oldal mellett. Semmiképpen nem pártpolitikai szempontból, hanem azt nézzük meg, mi a jó a magyar embereknek. Én ezt ide, a városra vetítve úgy gondolom, hogy én úgy fogok politizálni, hogy azt nézem, mi a jó a kanizsai embereknek. Ezért lett volna jó a mérlegnyelveként, hiszen úgy nagyobb hatásfokkal lehetett volna ezt képviselni – fogalmazott Hokker Tibor, a Mi Hazánk megválasztott önkormányzati képviselője. 

Hokker Tibor szeretné, ha a még tartó ciklusnál konstruktívabb és együttműködőbb munka folyna a Vasemberházban. Megjegyezte: azért lett volna jó, ha még egy körzetet nyer a Fidesz, hiszen úgy valóban az ő szavazata lett volna a döntő. Ugyanakkor azt is hozzátette: szerdán leül egyeztetni a leendő közös munka kapcsán az ÉVE képviselőivel. A Hokker Tiborral készült beszélgetést részletesebben a szerdán megjelenő Kanizsa Újságban olvashatják.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.