Az Eb után a világbajnokságon is bizonyítana Nagy Zeusz

facebook megosztás

Európa-bajnoki bronzérmes lett Nagy Zeusz. A kanizsai Jeet Kune Do / Kali SE harcosa Svédországban állt tatamira. A kontinenstornán formagyakorlatokban és küzdelemirányzatban bizonyíthattak a sportolók, a kanizsai tehetség utóbbiban állhatott dobogóra a junior 65 kg-os kategóriában.   

Nyáron is folytatja a felkészülést Nagy Zeusz, akiről korábban már megírtuk, hogy három küzdősportot űz szinkronban, hiszen a kungfu mellett bokszol és kick-boksszal is foglalkozik. A stockholmi Wu Shu Európa-bajnokság kapcsán pedig még az eddigieknél is komolyabb munkát kellett elvégezniük mesterével, Johanidesz Gáborral. 

judo

– Igazából a felkészülés az folyamatos. Azt tartani kellett, Európa-bajnokságról van szó, tehát minden országból egy-két ember tudott kimenni, s nagyobb volt a versenyzők száma, mint egy hazai versenyen. Minden országból a legjobbak mentek ki. Ezért erre egy kicsit jobban rá kellett készülni a versenyre. Itt arra gondolok, hogy a szabályrendszert kellett jól betanulnia, hogy mik az engedélyezett és mik a tiltott technikák. S ezt kellett alkalmaznia Zeusznak – mondta el Johanidesz Gábor, a Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa SE vezetőedzője. 

Jól is sikerült a technikák megismerése, hiszen Zeusz az első meccsét megnyerte, majd a későbbi bajnoktól kapott ki, így zárt a harmadik helyen. Az eredménye azt is jelentette, hogy egyedüli magyar versenyzőként szerzett érmet a tornán.

judo

– Minél jobban próbáltam összpontosítani, nagyon sokat beletettem, hiszen ez egy elég komoly szint, s már junior. Nem mindenki lehet juniorként Európa-bajnokságon. Így minél jobban belevetettem magamat, hogy ha már elmentem, akkor legyen is értelme –  fogalmazott Nagy Zeusz, a Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa SE versenyzője. 

Sok ideje nem lesz a pihenésre Zeusznak, hiszen a küzdősportoló augusztusban már a világbajnokságon bizonyíthat. Ezt követően az ősz is versennyel indul számára, akkor a magyar bajnokságon méretteti meg magát.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.