A zalai művészeti csoportok is szerepet kaptak a karosi város napján

facebook megosztás

Az ünnepi megnyitót követően a programoké volt a főszerep a zalakarosi város napján. A Karos Korzó rendezvényközpont előtti területen egymást váltották a színpadon a helyi és környékbeli fellépők.

1997-ben nyilvánították várossá Zalakarost, azóta júliusban elmaradhatatlan programnak számít a város napja. A háromnapos programon a szervezők igyekeztek minél több korosztályt megszólítani, így a térre kilátogatókat a fellépők mellett, kézműves termékek, a gyerekeket körhinta és ugrálóvár is várta. Az első estét erősnek értékelték a Karos Korzó munkatársai.

- A térre körülbelül 1500 látogatónk érkezett és a show végére kb a fele maradt, úgyhogy mindenki nagyon jól mulatott – árulta el Varga Norbert, a Karos Korzó rendezvényszervezője. 

A város napi program a környék vendéglátóegységeinek forgalmára is hatással volt. A korzón található mexikói étteremben is több étel és sör fogyott, mint az átlagos napokon.

karos

- Maga a szezon is sokkal később indul évről évre sajnos, de határozottan nagyobb forgalmunk volt, mint egy egyszerű pénteken. Nyilván ehhez hozzájárult, hogy népszerűbb előadók vannak és a környékről is több ember érkezett. Ez nekünk vendéglátósoknak jó – mondta el Beke Péter, a Burrito Kartell üzemeltetője. 

A vasárnapi programot a karosi Dalárda műsora nyitotta, majd a Rügyecske Tánccsoport mutatta be produkcióját. Az idő előrehaladtával egyre többen érkeztek a térre. Akadt olyan az eseményre kilátogató turista is, akiben nosztalgikus emlékeket idéztek a népies dallamok.

- Most ezt látom először és nagyon tetszik. Szeretem ezeket a szép magyar népdalokat, mert emlékeztet a gyerekkoromra – fogalmazott Ilonka Loncaric.

A rendezvény vasárnap este zárult. A programról bővebb összeállítást láthatnak későbbi, Kommentár Nélkül című műsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.