A nyár utolsó könyvtári szombatját tartották a hétvégén

facebook megosztás

A nyári szünet előtti utolsó könyvtári szombatra várták az érdeklődőket hétvégén a városi bibliotékában. Az eseményen sakkal, bábszínházzal és meseolvasással készültek a gyerekeknek, míg a felnőttek helytörténeti sétán is részt vehettek.

A könyvtári szombaton minden alkalommal a kisgyerekes családokat szólítják meg elsősorban, ahol korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. Ugyan ezen az eseményen még érződik a világjárvány hatása, de a szervezők úgy látják, egyre többen választják hétvégi kikapcsolódásként a bibliotékát. Virág Adrienn elmondta, a programokkal a szolgáltatásaikat is igyekeznek színesebbé tenni.

könyv

– A kisgyermekes családok részére, papírszínház-meseolvasással, bábszínházas előadással, illetve sakkal is szolgálunk, ezt a lehetőséget is kínáljuk számukra. Sok kisgyerek él a sakkozással is. A sakkozást felnőtteknek is ajánljuk, emellett helytörténeti sétával is várjuk a felnőtt olvasókat és az Arcanum digitális adatbázisnak a használatát is bemutatjuk ezeken a könyvtári szombatokon az olvasóinknak – mondta el Virág Adrienn, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa. 

A papírszínház, vagyis a bábszínház és a meseolvasás ötvözete a kétezres években kezdett elterjedni Magyarországon, amivel a gyerekek kreativitását is fejlesztik. Virág Adrienn kiemelte, ez a program minden alkalommal nagy élmény a kicsiknek.

báb

– Hallják is és látják is, így a saját fantáziájuk is egy kicsit jobban szárnyalhat. A gyermekek ezt nagyon élvezik. Nagyon sok fantáziát lehet ebben kihasználni, élni lehet azokkal a lehetőségekkel, amiket ez a műfaj kínál, hogy bevonjuk a gyerekeket, különböző segédeszközöket használunk, figurákat bevonunk még a lapok mellé – tette hozzá Virág Adrienn. 

A bibliotéka szombati programjai egy időre véget értek, azonban szeptembertől ismét hétvégi nyitvatartással és újdonságokkal várják a látogatókat.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.