Szakmai konferencián volt szó a pedagógusok értékelési rendszeréről

facebook megosztás

A pedagógusok teljesítményértékelése volt a központi témája annak a konferenciának, amit a Nagykanizsai Tankerületi Központ és a Nemzeti Pedagógus Kar szervezett kedden városunkban. A programon az előadók jogi és szakmai oldalról világították meg a törvényi rendelkezéseket.

A résztvevő pedagógusok tájékoztatást kaptak arról, milyen változások lépnek érvénybe a következő tanévben, mire kell a vezetőknek és a tanári karnak is figyelnie.

– A pedagógusok oldaláról fontos, hogy teljesítménycélokat fogalmazzanak meg. Illetve van egy teljesítmény értékelési rendszer, ami pontozással működik. Ezt közösen kell meghatározni. A pedagógus meghatározhatja, mi az a cél, amit adott tanévben kitűz maga elé. Ezt egyeztetheti a munkaközösség vezetőivel vagy az adott intézmény vezetőjével. Vezetői oldalról rugalmasan közelíthetnek ehhez –  hangsúlyozta Tulman Géza, a Nemzeti Pedagógus Kar vármegyei elnökhelyettese.

A pedagógusok teljesítményértékelése a következő tanévtől lesz bevezetve, jelenleg az előkészítése zajlik ennek a reformnak. Ezt a célt szolgálta a nagykanizsai konferencia is. A rendezvényen ezúttal megismerhették azt, mi lesz a vezetők, az igazgatók, igazgatóhelyettesek feladata. A résztvevők szerint rendkívül fontos egy-egy ilyen szakmai program.

–  Különben információkkal nem bírnánk. Tulajdonképpen azt tudja meg mindenki ilyenkor, hogy hogyan is fog kiépülni ez az egész rendszer. Lesznek ezzel kapcsolatban a nyári szünetben és a nyári szünet végén is feladataink és ennek az előkészítése remélhetőleg most elkezdődik – mondta el Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola elnöke.

A konferencia kapcsán Tulman Géza, a Nemzeti Pedagógus Kar Zala vármegyei elnökhelyettese elmondta: fontos, hogy az érintettek ne különböző véleményeket olvasgatva, hanem hiteles forrásból tájékozódjanak, minden pedagógusokat érintő kérdésben.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.