Sok a panasz a fűnyírás miatt a városban, pedig a szolgáltató munkatársai folyamatosan dolgoznak

facebook megosztás

Folyamatosan mennek a fűnyírók a városban, ennek ellenére mégis sok a panasz a lakosság részéről. A tevékenységet végző cég munkatársai menetrend szerint, megállás nélkül dolgoznak, a tájékoztatásra a tapasztaltak szerint szükség van.

Egy város zöldfelület fenntartása a törvényi szabályozás szerint az önkormányzat hatásköre, - általánosságban az önkormányzatok a saját cégüket bízzák meg a feladattal – mondta el a háttérinformációkat Csendes Tamás, a Netta-Pannonia Kft. közterület-gondozási vezetője. Nagykanizsán a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. az illetékes, a cég szerződött partnere a Netta. Ez utóbbi vállalat munkatársait lehet látni a fűnyíró traktorokkal és fűkaszákkal ebben az időszakban a közterületeken.

fű

- A kaszálást egy szerződés keretén belül végezzük, ezen szerződés taglalja a mi feladatainkat a városban, és ennek az ütemtervét. Ha konkrétan a kaszálásról beszélünk, az évi hét kaszálást jelent a városban. Ez azt jelenti, hogy körülbelül négy hetente kell visszaérnünk egy adott területre, ezt várja el tőlünk a szerződés, nekünk ennek kell megfelelni – árulta el Csendes Tamás. 

A szerződésnek természetesen van költségoldala is. Csendes Tamás azt mondta, a cégnek egy hármas szabályrendszert kell alapul venni. A szerződéses elvárás, a költségvetés mellett a mindenki által látható realitás is szempont. A fű ugyanis nő, az időjárás függvényében.

fű

- Mostanában, ahogy az elmúlt években, úgy az idén is, az időjárás mondhatni nincsen velünk. Nagyon gyors ütemben, nagyon radikális mértékben tud nőni a fű. Ezt mi nem tudjuk olyan ütemben lekezelni, ahogy ezt kéne. Mert ettől függetlenül x mennyiségű kollégánk van, x mennyiségű gépünk van, és ezzel tudjuk a területeket kezelni – fogalmazott Csendes Tamás. 

A szerződött szolgáltató három hónapja végzi a kaszálást az idei szezonban, és most már a negyedik körben dolgoznak a kollégák, sőt olyan utca is van a városban, ahol már ötödik alkalommal vannak jellen a cég munkatársai.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.