Sabján Ferenc új könyvét mutatták be az Ünnepi Könyvéhen

facebook megosztás

Bemutatták Sabján Ferenc „Csendes üzenet” című verseskötetét a Halis István Városi Könyvtárban. Az ünnepélyes bemutatóra a 95. Ünnepi Könyvhét részeként került sor a városi bibliotékában.

1976-ban kezdte el költői pályafutását Sabján Ferenc, amikor a feleségével való levelezéseiben mindig írt egy-egy szerelmes verset. Az elmúlt csaknem öt évtizedben folyamatosan papírra vetette érzéseit és immáron a hatodik kötete jelent meg. A nagykanizsai születésű alkotót a romantika mellett számos más téma is megihlette. Éveken át élt Nógrádban és számos tájleíró költeménye is született ezekből az évekből.

- A feleségemet, ahogy megismertem, a nógrádi tájba is szerelmes lettem és a szívem csücske lett a mai napig és arról a részről is írtam négy verset. A Karancs-hegység sokaknak ismeretlen pedig a Börzsöny és Mátra között helyezkedik el. Egy csodálatos vidék és a szívem most is odahúz – mondta el Sabján Ferenc költő.

könyv

A könyvtárban már hagyomány, hogy az Ünnepi Könyvhéten egy helyi kötődésű alkotó legfrissebb könyvét mutatják be. Kardos Ferenc szerint Sabján Ferenc kötete egy életszakaszt zár le, amely egyúttal egy életutat is összegez.

- Leginkább azért idősebbeknek és felnőtteknek ajánlom, mert tapasztalat kell a kötetnek a felfejtéséhez. A gyerekek nem fogják érteni a kötet nagy részét. Az érti ezt a kötetet, aki átélte kicsit a szocializmust, a vadkapitalizmust, azokat a korszakokat, amiket Feri is átélt. Ebben a kötetben a megélt dolgok vannak leginkább - fogalmazott Kardos Ferenc, a Halis István városi Könyvtár igazgatóhelyettese. 

A „Csendes üzenet” című kötetben Sabján Ferenc számos fontos emberről – így szüleiről, gyermekeiről, hahóti barátairól – is ír verseiben.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.