Róna Péter Nagykanizsán: Az Európai Uniónak nincs igazán szüksége „homokra, tüskére…”

facebook megosztás

Utcafórumot tartott a Jobbik-Konzervatívok pénteken délután a Deák téren. Az eseményen részt vett Róna Péter, EP-listavezető és Gyöngyösi Márton pártelnök is. A politikusok álláspontja szerint a vasárnapi választások Magyarország európai uniós jövője szempontjából is kiemelten fontos.

Öt programpont alapján foglalta össze politikáját Róna Péter, amelyben szerepet kap a magyar és az EU-s bérszintek egymáshoz közelebb hozása, az önkormányzatiság visszaállítása és a helyi közjogi rendszer helyreállítása. Sarkalatos tételnek számít szerinte hazánk Európai Unióban betöltött szerepe is, hiszen mint mondta, a kormány elérte, hogy Magyarország a kilépés határára kerüljön.

- Orbán Viktor önmaga mondta, hogy szerinte Magyarország feladata az Európai Unióban az, hogy mi legyünk a homok a gépezetben, a tüske a köröm alatt és a bot a küllők között. Az Európai Uniónak nincs igazán szüksége homokra, tüskére – mondta el Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője. 

EP

A Jobbik-Konzervatívok országjárásának célja, hogy alternatívát kínáljon a jelenlegi politikai helyzetben és olyan jelöltet mutasson be, aki nem hangzatos ígéretekkel kampányol, hanem egy szakmai életutat is fel tud mutatni – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton, pártelnök a nagykanizsai eseményen.

- Nemzetközi kapcsolatrendszerrel is rendelkezik. Politikai feladatot vállalt, de szakmai életútja van. Vezetett már bankot New Yorkban, tanított az Oxfordi Egyetemen, van mögötte egy élettapasztalat – tudtuk meg Gyöngyösi Mártontól, a Jobbik-Konzervatívok pártelnökétől. 

Berta Krisztián szerint pozitívabb előjelekkel várhatják az önkormányzati és az EP-választást is az ellenzéki jelöltek mint 2019-ben. A kanizsai képviselő hangsúlyozta: Róna Péter bejutása az Európai Parlamentbe az önkormányzatok számára is pozitív eredményt hozna.

EP

- Róna Péter egy konkrét keretösszeget szeretne kidolgozni, amivel nem meghatározott célok mentén tudna Nagykanizsa pályázni, hanem adott összegekig gyakorlatilag bármire, útfelújításokra, járdára, épületkarbantartásra. Ez az egyik legfőbb opció - fogalmazott Berta Krisztián önkormányzati képviselő. 

Róna Péter nem fogalmazta meg, hogy milyen konkrét eredménnyel lenne elégedett a választásokon, de az kimondott célja, hogy a bejutási limitnek számító 5 százalékot elérje a Jobbik-Konzervatívok. Az elmúlt napokban Nagykanizsára látogató EP-listavezetőkkel, bővebb interjút láthatnak egy későbbi műsorunkban.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.