Mindent összevetve nagyot küzdöttek

facebook megosztás

A Tököl elleni, néhány hete a találkozó 37. percében félbeszakadt idegenbeli meccse újrajátszásával zárta szezonját a Tungsram SE Nagykanizsa női NB II-es kézilabda együttese.

VSK Tököl (6.) – Tungsram SE Nagykanizsa (7.) 27-24 (15-10)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, találkozó a 7. fordulóból. Tököl, 60 néző. Vezette: Garai, Varasdi.

Tungsram SE: Dudora – Csivre 7, Balogh B. 4, Burghardt 9/7, Szmerk, Andor 4, Szmodics V. Csere: Tóth V., Bársony (kapus), Kovács D., Huszics, Horváth A., Balogh K., Kovács B., Ács. Megbízott edző: Baranyai Zsolt.

A mérkőzésnek a szezon végére roppant lényegre törő választ kellett adnia arra, hogy a két 8 pontos együttes közül végül melyikük végez az alsóház hatodik, valamint a hetedik helyen. A mérkőzés előtt hatodikként jelzett Kanizsát több szempontból is hátráltatta nehézség, mindenesetre úgy voltak vele, hogy bő kerettel mindent megtesznek az előkelőbb pozíció megtartásáért. Hosszú ideig nem engedte ellépni riválisát magától a dél-zalai csapat, az első félidő zárására azonban a Tököl viszonylag komoly előnyt szerzett. A lélektani határ a három gól mutatkozott a különbség tekintetében, mivel hosszú ideig éppen azon nem tudtak átfordulni Balogh Bíborkáék. Burghardt Victória hetesből szerzett találata aztán a találkozó 49. percében ezt is megtörte, mi több, az egész szezon során a kanizsaiak vezéregyénisége az 59. minutumban 25-24-re alakította az állást. A nagy energia-mozgósítás egyben viszont azt jelentette a beugró tréner, Baranyai Zsolt csapata számára, hogy fejben talán már elfáradva nem tudták beérni a VSK Tökölt. Nagyot küzdöttek a nagykanizsaiak, de vereségükkel az alsóházuk hetedik helyezett csapataként zártak.  Ugyan hivatalosan a 6-8. helyezettek kiesők az NB II mezőnyéből, de június végéig ez a kérdés mindenképpen nyitottnak tűnik, s a Tungsram SE Nagykanizsa helyzete az NB-s szinttel kapcsolatban még korántsem lefutott.

P.L.

(Borítókép: tungise.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.