„Mindenkinek meg kell adni az esélyt.” – A választás eredményéről kérdeztük a kanizsaiakat

facebook megosztás

Fejlődést, tisztább várost és új munkahelyeket várnak a választás után a megkérdezett kanizsaiak. A helyiek válaszaiból az is kiderült, a többség nemcsak a városban, hanem országos szinten is elégedett az eredménnyel.

Június 9-én városunkban több mint 20 ezer állampolgár járult az urnákhoz és tette le a voksát. Nagykanizsán Horváth Jácint az Éljen Városunk Egyesület jelöltje 5 %-os különbséggel nyerte el a polgármesteri tisztséget, de a közgyűlési többséget is az ÉVE-frakció adja októbertől. Stábunk a járókelők véleményét kérdezte a témában, és a többség elégedetten értékelte az eredményt. Domján Károlyné fontosnak tartja, hogy minden választáson részt vegyen.

– Mindenkinek meg kell adni az esélyt arra, hogy jobb legyen, hogy neki is sikerüljön – fogalmazott Domján Károlyné. 

Van, aki csak részben elégedett a választással, de úgy véli, hosszú távon ez is fejlődést jelent a városnak.

város

– Szerintem nagyobb fejlődés lenne vagy jobb lenne egy kicsit a városnak a képe. Nem ilyen ronda házak, amik ott állnak, hogy azt ott nézzük még évtizedekig, meg a tisztaság – árulta el egy kanizsai lakos. 

Füzesi Gyula konkrét szempontokat is felsorolt, hogy miért ment el szavazni, azonban azt is elmondta, a végeredménnyel országos szinten elégedett.

 – A háború miatt, hogy legyen béke, szabadság, nyugodtan élhessünk és jobb létünk legyen. Ez a háború visszavette Európát nagyon és minket is – tudtuk meg Füzesi Gyulától. 

Találkoztunk olyannal is, aki korábban nem ment el minden választásra. Fogarasi József Erdélyből származik, de idén ő is mindenkit a részvételre buzdított. Mint mondta, minden szavazat számít.

– Nem voltam eddig, de most úgy éreztem, el kell, hogy menjek. Üzentem a fiúknak is: fiúk menjetek el. Orgoványban, ott polgármesternő van – mondta Fogarasi József. 

Ahogy az a válaszokból kiderült, sok területen várnak pozitív változást a helyiek, és a többség szerint a városvezetés októbertől eszerint fog dolgozni. A beszélgetésekből bővebb összeállítást láthatnak Megkérdeztük című műsorunk szombati adásában.

T.CS.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.