Kuti László: Már 5 éve eldöntöttem, hogy végigcsinálom

facebook megosztás

Párttámogatás nélkül rendkívül nehéz körzetet nyerni, ezért is vagyok nagyon büszke az eredményemre – fogalmazott Kuti László, civil képviselőjelölt választási értékelőjében. Az 1-es, leginkább Palint érintő körzetben induló jelölt kapta a független indulók között a legtöbb voksot a 2024-es kanizsai önkormányzati választáson. Kuti Lászlóra végül 598-an húzták be az X-et.

Idén pontosan 20 éve, hogy Kuti László egyesületi szinten is jelentős szerepet tölt be a palini kulturális életben. Februárban került közelebb a politikához, amikor megkapta a Fidesz által be nem töltött öt bizottsági hely egyikét. Kuti László stábunknak elmondta, nem az év elején döntött az indulásról. Már jóval korábban elhatározta, megméretteti magát a 2024-es választáson.  

– Öt évvel ezelőtt, már a választásokkor. Mert úgy éreztem, hogy az eddigi közéleti munkám alapján, jogosan szerettem volna magam megmérettetni. Főleg itt, a városrészben. Ezért mindenképpen úgy gondoltam, hogy ha függetlenként is, de el fogok indulni – tudtuk meg Kuti Lászlótól. 

KL

Mint azt Kuti László elmondta, hozzá is eljutottak olyan híresztelések, miszerint őt a Fidesz indította vagy, hogy az utolsó pillanatban vissza fog lépni, valamelyik pártjelölt javára. A palini lokálpatrióta leszögezte: ezek közül egyik sem fedte a valóságot.

– Többen feltételezték, hogy pártindított vagyok, de hála Isten, ez nem fedi a valóságot. Én egyedül csináltam végig, nem konzultáltam senkivel, hogy visszalépek vagy nem lépek. Én úgy éreztem, nekem ezt egyedül kell végig csinálnom. S megmondom őszintén, hogy a szavazatszámlálás végén is úgy éreztem, hogy szorosabb is lehetne az eredmény – árulta el Kuti László. 

A helyiek közül sokan támogatták a képviselőjelöltet az indulásban, mint azt megtudtuk, csak egy csoportban csalódott Kuti László, de ezt leszámítva elégedett az elvégzett munkával, hiszen a második helyen végző Siposné Gerencsér Henriett, a Fidesz-KDNP színeiben, mindössze 37 vokssal kapott többet. Kuti László a győztes Gábris Jácintnak gratulált, az októberben megalakuló új testületnek pedig békés munkát kíván. 

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.