Kikapott a junior-válogatott az Arénában

facebook megosztás

A Kanizsa Arénában készült csütörtökön a magyar férfi junior kézilabda-válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságra. Sótonyi László tanítványai 29-27 arányú vereséget szenvedtek Horvátország korosztályos válogatottjától.

Július 10-én kezdi meg szereplését az U20-as korosztály csapata a kontinensbajnokságon, amely egész héten a Kanizsa Arénában edzőtáborozott. A hazai válogatott az első félidőben többször is vezetett az európai elithez tartozó horvátok ellen, a vendégek azonban fordítani tudtak és 15-12-es előnnyel vonultak szünetre. A fordulást követően a különbség sokáig három és négy gól között mozgott, negyedórával a meccs vége előtt azonban egyenlíteni tudtak a magyarok. A horvát csapat minden hazai találatra válaszolni tudott a hajrában. Az utolsó percben 28-27-es vendégvezetésnél labdát veszítettek a magyarok és Nikola Ivankovic eldöntötte a győzelem kérdését. Sótonyi László szerint ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a közelgő megmérettetésre, ahol szintén nagy küzdelemre számít. 

- Gyakorlatilag az összes csapat között nüánsznyi különbségek vannak és nagyjából hasonló játékerőt képvisel a csoportba. Előfordulhat minden, akár az is, hogy 6 ponttal zárjuk a csoportot, az is, hogy 0-val. Bízom abban, hogy tudunk majd mérkőzésről mérkőzésre haladni és az első lesz a cseh mérkőzés. Egyelőre azon legyünk túl sikeresen egyelőre – árulta el Sótonyi László, a magyar férfi junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője. 

A horvátok edzője Boris Dvorsek elégedetten értékelte csapata játékát. A korábban Székesfehérvárott is dolgozó tréner elmondta, elsődleges céljuk nem a minél jobb szereplés lesz az Európa-bajnokságon, hanem, hogy meccsrutinhoz juttassák a fiatalokat, akiket a felnőtt válogatott számára nevelnek ki.

kézi

- Tipikus barátságos meccs volt az Európa-bajnokság előtt – kezdte a horvát edző. – Sok hullámzással és még egyik csapat sincs csúcsformában. De mindkettő nagyon jó csapat, a magyarok nagyon jók és érdekesek. A meccs valamelyik szakaszában a magyar csapat, máskor pedig a horvát csapat volt a jobb, de úgy gondolom, hogy mindkét edző elégedett lehet ezzel a meccsel, mert mi lehetőséget tudtunk adni a cseréknek is - fogalmazott Boris Dvorsek, a horvát férfi junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője. 

A horvátoknál három játékos zárt négy góllal, a meccs legeredményesebb játékosa Kathi Sándor volt öt találattal. A legutóbbi szezonban a NEKA-t erősítő átlövő a jó teljesítménye ellenére is felemás érzésekkel zárta a meccset.

- Nehezen kezdődött, hiszen kicsit beragadtunk, a védekezés nem állt úgy össze ahogy mi gondoltuk és terveztük a héten illetve ahogy készültünk. A második félidőre felkeményedett valahogy a védekezésünk, de sajnos ma ennyire volt elég – mondta el Kathi Sándor, a magyar férfi junior kézilabda-válogatott játékosa. 

A magyar fiatalok az Eb előtt még két felkészülési mérkőzést vívnak. Győrben Lengyelország lesz az ellenfél. A Sótonyi-csapat az Európa-bajnokságon Csehország, Norvégia és Románia ellen bizonyíthat a csoportkörben.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Magyarország - Horvátország Junior kézilabda válogatott mérkőzés

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.