Jogerőre emelkedett a választási eredmény – Kiosztották a listás mandátumokat

facebook megosztás

Döntést született Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság mai ülésén a kompenzációs listáról megszerzett mandátumok kiosztásával kapcsolatban. Ezzel hivatalossá vált a 2024. évi nagykanizsai önkormányzati választások végeredménye.

A képviselői mandátumokat általában a polgármesteri megbízólevéllel együtt adják át, ám erre jogi okok miatt nem kerülhetett sor, ahogyan a listáról bekerült képviselők neve sem vált hivatalossá a mai napig egy jogi eset miatt. Egy, a 3. számú választókerületben induló képviselőjelölt élt kifogással a választási végeredménnyel kapcsolatban. A panaszt előbb a területi választóbizottság után csütörtökön a Kúria is elutasította, így biztossá vált, hogy a kompenzációs lista alapján kik kerülnek be a közgyűlésbe a 10 megválasztott képviselő és Horváth Jácint, Nagykanizsa megválasztott polgármestere mellé.

választás

- Három párt volt, aki mandátumot szerzett listán. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt két jelöltet juttatott be a testületbe Bata Hajnalka és Bizzer András személyében, az Éljen Városunk egy személyt, Bodó Lászlót, míg a Mi Hazánk egy személyt, Hokker Tibort. Az ő bekerülésükről kellett határozatot hoznunk és ez történt a mai napon – mondta el Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.