Indul a Kék Hullám Zászló strandminősítés – idán 46 balatoni strand méretteti meg magát

facebook megosztás

Idén 21. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászló strandminősítést. A megmérettetésre idén rekordszámú, 46 balatoni strand nevezett. A helyszíni bejárások az iskolaszünet kezdete utáni héten, 2024. június 24-től zajlanak az értékelésbe bevont partnerek, szervezetek képviselőinek részvételével – tájékoztatta a HírBalatont Fabacsovicsné Kovács Krisztina, az önkormányzatokat tömörítő szövetség titkára.

A Balatoni Szövetség partnereként a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai helyszínelnek a strandokon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan- újra egytől öt csillagig kapnak értékelést a nevezett strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely szolgáltatásainak színvonalát.

Ezek lesznek a minősítés fő szempontjai:

A minősítés során a bizottság vizsgálja a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbejutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, gyep állapota, meder állapota), a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe veszik a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyelnek. Vizsgálják a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újragondolt, vagy megújított étel-ital választékot.

2024.-ben újra odaítélik a Balatoni Kör különdíját a Balaton Gasztro Strandja címet és a Magyar Turisztikai Ügynökség is különdíjban részesít egy strandot. Immár hagyomány, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park díjazza a legzöldebb szemléletű fürdőhelyeket.

Az eredményhirdetésre Vonyarcvashegyen kerül majd sor 2024. július 12.-én.

hirbalaton.hu

(Kép: csodalatosbalaton.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.