Horváth Jácint: Fejlődést és nyugodt építkezést szeretnénk

facebook megosztás

Arról kell dönteni vasárnap a nagykanizsaiaknak, hogy a város marad-e a 18 éve tartó irányban vagy végre változtatni szeretne a sorsán – hangsúlyozta Horváth Jácint. Az ÉVE polgármesterjelöltje ma délelőtt tartotta utolsó sajtótájékoztatóját a vasárnapi választások előtt. A politikus leszögezte: polgármesterként kiemelt helyen kezelné a gazdaságfejlesztést, a helyi vállalkozók segítését és az újak bevonzását.

A kampány során számos kormánypárti platformon lehetett olvasni, hogy Horváth Jácint nem akar együttműködni a kormánnyal. Az ÉVE jelöltje ma hangsúlyozta: számára az együttműködés természetes, hiszen a nagykanizsaiak érdeke ezt kívánja. Viszont az elmúlt 18 év azt bizonyította, hiába adta a Fidesz Nagykanizsa első emberét, a beígért fejlesztések sorra elmaradtak.

– Az számít, s szerintem ez számítson, hogy ki az, aki felül tud emelkedni a pártpolitikán. Ki az, aki plusz szakértelmet, s plusz tudást tud adni ahhoz, hogy egy város sikeres legyen. Hogy egy város a jó irányba induljon el a következő években. Mi erre készülünk. Úgy állítottuk össze a csapatunkat, hogy abba nagyon sok szakterületről érkezett ember – mondta el Horváth Jácint, az ÉVE polgármesterjelöltje. 

HJ

A mai tájékoztatón Horváth Jácint azt is kiemelte: az Éljen VárosuNk! Egyesület országosan is egyedülálló módon felülemelkedett a pártpolitikán és végig szövetségben hozott, közös döntéseket vitt a közgyűlésbe. A politikus szerint mindez bizonyíték arra, hogy amennyiben a polgármestert is ők adják, sikerülhet jelentős fejlődést elérni Kanizsán.

– Be tudjuk azt bizonyítani, hogy a város érdeke az első. Amikor a víziközművagyont nem adtuk át az államnak, s utólag bebizonyosodott, hogy ez is jó döntés volt. Vagy hogy Mészáros Lőrinc cégeitől visszavettük a reklámgazdai jogokat. Utólag bebizonyosodott, hogy ez is jó döntés volt. Be tudtuk azt is bizonyítani, hogy együtt tudunk dolgozni. Példaértékű Magyarországon az az együttműködés, amit Nagykanizsán meg tudtunk mutatni az elmúlt években – fogalmazott Horváth Jácint. 

A polgármesterjelölt hozzátette: a választási rendszer kialakítása miatt, ha valaki nem az ÉVE indulóira teszi le a voksát, az a kormánypártokat támogatja, hiszen a töredékszavazatok gyakorlatilag elvesznek. Úgy tudjuk, Horváth Jácinttal gyakorlatilag egy időben tartott tájékoztatót Balogh László is, a regnáló polgármester azonban nem hívta meg erre az eseményre a Kanizsa Médiaházat.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.