Folytatódik a kánikula: itt lesz a legmelegebb a hétvégén, vihar jön a Balatonnál

facebook megosztás

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül vagy afelett, ezen belül a déli tájakon 27 fok környékén alakul - írja a HungaroMet. Délelőtt túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem lesz.

Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul csütörtökön, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket. Estére jobbára fátyolfelhős lesz az ég, de a középső tájakon átmenetileg meg is vastagodhat a felhőzet. Csapadék nem lesz. A keleties szél helyenként élénk marad. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 22 fok között várható.

Pénteken általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel (helyenként akár vastagabb is lehet a fátyolfelhőzet). Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul, délen lesz a magasabb csúcsérték. 

Szombaton az erősebb gomolyképződés és a fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul és megerősödik. A hajnali 16, 24 fokról délutánra 29 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten mérhetik a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékeket. 

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A minimum 14, 22, a maximum-hőmérséklet 28 és 35 fok között valószínű, délkeleten számíthatunk a magasabb értékekre. 

Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére

Csütörtökön a mérsékelt (10-25 km/h) északi, északkeleti szelet a Balaton keleti felében a délelőtt folyamán még többször élénk (25-30 km/h), reggel, kora délelőtt helyenként még egy-egy erősebb (35-45 km/h) lökés is kísérheti. A nyugati medencében reggel, kora délelőtt még többfelé élénk (30-35 km/h), időnként erős (40-50 km/h) lehet a szél. A déli órákra várhatóan mindenütt 40 km/h alá mérséklődik a szél (legkésőbb a nyugati medencében), miközben fokozatosan északkeletire fordul.

Délután a szél tovább mérséklődik (15-30 km/h), késő délutántól legyengül (5-15 km/h) és változó irányúvá válik a légmozgás. A Velencei-tónál az északias szélnek a déli órákig élénk lökései lehetnek (25-35 km/h). Túlnyomóan napos idő várható. A napsütést időnként fátyolfelhőzet és többször szaharai por is szűrheti. Délutántól már több fátyolfelhőzet is érkezik. Csapadékra nem számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 31, a késő esti 25 fok körül alakul.

penzcentrum.hu

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.