Fergeteges színházi előadás a múzeumok éjszakáján

facebook megosztás

A Pofa be Annuska című darab ősbemutatóját is láthatta a közönség szombat este a Thúry György Múzeum udvarán. A Mozaik Társulat előadásában egy igazán szövevényes, pajzán népi komédia szereplőivel ismerkedhettek meg a nézők.

Többször készültünk már hasonló előadással, hiszen a nézőink mellett mi is nagyon kedveljük az ilyen történeteket – kezdte Szollár-Nikolics Zsanna, a Mozaik Társulat vezetője. A cselekmény ugyan új, mégis a műfajra jellemző tipikus karakterekre építkezik.

társulat

- Egy nagyszájú lányról szól a darab, aki mindig minden titkot elcsacsog, legalábbis ezt hiszik a falubeliek, amíg ki nem derül, hogy több titkot őriz, mint bárki más a faluban, és hát ebből fog indulni egy kalamajka, amikor kiteríti a lapjait és elmondja a falu népének, hogy mi az a sok titok, amiben ő benne van, és mi az amit nem adott ki magából - tette hozzá Szollár-Nikolics Zsanna.

A történet egyik legfontosabb férfi szereplőjét Micsinai Dominik alakította. Azt mondta, kihívás volt számára a szerep. Szerinte nagyon eltér a saját személyiségétől, de emiatt is lett olyan szórakoztató a darab, nem csak nézni, de játszani is.

társulat

- Az én szerepköröm Pista, a széplegény. Részemről eltudom mondani, hogy nagyon a komfortzónámon kívül van, de elég hamar sikerült ebbe beleszokni. Az adja meg talán a karakternek a könnyedségét, hogy ténylegesen túl lehet játszani magát a széplegényt a faluban, aki mindenkinek tetszik, és mindenkinek a szíve vágya, de ezt majd meglátjuk, hogy a színpadon mennyire sikerül létrehozni – mondta el Micsinai Dominik, a Mozait Társulat tagja. 

Az előadás népszerűsége tagadhatatlan volt, szinte csordultig telt érdeklődőkkel a múzeum udvara.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.