Elismerték a városi sakkbajnokság kimagasló versenyzőit

facebook megosztás

Díjazták a Nagykanizsai Felnőtt Egyéni Sakkbajnokság legjobbjait pénteken este a Bagonyai Attila Sakk Klubban. A megmérettetés a címvédő Demeter Dorina sikerével zárult.

A 84. városi bajnokságon huszonnégy sakkozó vett részt, köztük három mesterfokozatú játékos. A küzdelmeket svájci rendszer szerint bonyolították le, vagyis mindenki ugyanannyi mérkőzést vívott, a korábbi eredmények azonban befolyásolták a későbbi ellenfelüket. Kercsmarics József, a torna fő szervezője szerint évről évre egyre magasabb színvonalú a bajnoki címért zajló küzdelem, ráadásul idén is a generációk különleges megmérettetését hozta a torna.

sakk

- Ezen a versenyen négy szenior sakkozó játszott, köztük a 86 éves Mátés József, aki nagyon jól játszott. Az első néhány meccsen jobban játszott, mint én, legalábbis eredményesebben. Meg is lepődtünk, hogy milyen szépen gyűjtögette a pontjait. Szintén szenior sakkozó Babits András, akit most igazoltunk a második csapatunkhoz, ő is már 84 éves és ő is már nagyon szép kort élt meg, de nagyon jól játszik még most is – mondta el Kercsmarics József, a Zala Vármegyei Sakkszövetség alelnöke. 

Egy évvel ezelőtt Demeter Dorina első hölgyként hódította el a bajnoki trófeát. A címvédő most kilenc kör után holtversenyben állt Haselbach Dáviddal és Sipos Jánossal. A rájátszásban Demeter egy döntetlennel és egy győzelemmel tudta megismételni tavalyi sikerét. A városi bajnok a budapesti sakkolimpián is képviselheti majd a magyar színeket.

- Alapból az A-csapatnak a kerettagja voltam, de úgy néz ki, hogy mégis a B-csapatban fogok elsőtáblásként játszani. Ez lesz, ha jól tudom a világ negyedik legnagyobb sporteseménye, remélem, hogy az első táblán minden belém vetett bizalmat bizonyítani fogok tudni – árulta el Demeter Dorina, a Tuxera-Aquaprofit NSK sakkozója. 

A bajnokság díjátadóján összesen hat korcsoportban ismerték el a legjobbakat. A serdülőknél Nagy Dorka és Farsang Dávid, az ifjúságiaknál Beznicza Mira és Beznicza László Bodó, míg a szenioroknál Hardicsay Péter végzett az élen.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.