Életet is menthet – Hivatalosan is átadták a Kisfaludy-Csengery új gyalogátkelőjét

facebook megosztás

Megtartották a szakmai bejárást, így szerdán hivatalosan is átadták az új gyalogátkelőt a Kisfaludy-Csengery kereszteződésben. A szakemberek szerint ez a fejlesztés is segítheti, hogy ne történjen ismét halálos baleset az érintett területen.

A mostani, piros színnel kiemelt, a vakok és gyengénlátók számára speciális téglákkal jelzett projekt 7 millió forintból épült, három hét alatt. Egy gyalogátkelő már eddig is volt a Kisfaludy-Csengery kereszteződésében, de a Via és a rendőrség is végzett forgalomszámlálást, ami szintén indokolta az újabb gyalogátkelőt.

zebra

– Gyalogátkelőknél felvetődik sokszor a kérdés, s konkrétan ennél is, hogy mi tart 3 hétig pár csík felfestésében. Úgy gondolom és mögöttem látszik is, hogy itt nem csak felfestésről volt szó. Járdakorrekciót is végre kellett hajtani, korlátkihelyezés is történt. Tehát valóban nem csak felfestésről volt szó, mint mondjuk a másik zebránál, amiért hosszú éveken át kellett könyörögni az előző ciklusban, s ott valóban csak felfestésről volt szó – mondta el Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Legutóbb 2022 szeptemberében történt tragikus baleset ezen a szakaszon, de az elviselhetetlen forgalom és a „száguldozás” miatt most is rendszeresen érkeznek panaszok szerkesztőségünkhöz az ott élőktől. Teljes megoldást a délkeleti elkerülőút jelenthetne, amit nemrégiben a kormány elutasított, de Lázár János májusi látogatása során ismét megígért.

zebra

– Való igaz, jó lenne, ha ez nem csak egy üres kampányígéret lenne. Mögöttünk már több ezer kanizsai polgár aláírása áll annak érdekében, hogy a kormány mielőbb valósítsa meg. Mi ezen szeretnénk dolgozni, hogy tényleg valósítsák már meg, ne csak minden kampány előtt beígérjék, hogy „most, most tényleg megcsináljuk, eddig nem, de most tényleg meg fogjuk csinálni”. Hiszem, ha látom kategória. Üres kampányígéretnél többre ezt nem tartom. Ha mi kapjuk meg a többséget a közgyűlésben és Horváth Jácint lesz a polgármester, akkor garantálni is tudom, hogy Lázár Jánosnak behajtsuk az ígéretét – fogalmazott az önkormányzati képviselő. 

Berta Krisztián azt is elmondta, az építési és beruházási miniszter kijelentése után azonnal írásbeli kérdést adtak be a témában. Lázár János válasza itt olvasható. 

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.