Egy napra egyetemistává válhattak a középiskolások a PEN-en

facebook megosztás

Hagyományteremtő céllal indították el a Vár az egyetem elnevezésű programot a kanizsai kampuszon. A pénteki eseményen a Piarista Iskola tizenegyedikes diákjai vehettek részt, akik megismerhették az intézmény kutatási és oktatási tevékenységét, valamint egy napra az egyetemi életet is kipróbálhatták.

Az egyetemi előadások, a tanulmányai osztállyal való kapcsolattartás, a vizsgaidőszak és a diplomaátadó részleteit ismerhették meg a Vár az egyetem első programjára kiválasztott osztály tanulói. Ezúttal a tizenegyedikes piaristák vettek részt a rendhagyó oktatási napon, azonban a következő tanévtől négy hasonló eseményt is szerveznek majd a kanizsai kampuszon.

pen

– A motivációnk az volt, hogy az egyetemnek a kutatási és oktatási portfóliója egy picit egyszerűbben, hétköznapibb módon, a fiatal korosztály számára emészthető formában kerüljön kiajánlásra, és azok az osztályok, akik ide jelentkeznek, azok egy esszenciáját kaphassák meg az egyetemi létnek. Annak minden szépségével, egy picit problémájával adott esetben, de mindenképp egy pozitív kicsengésével – mondta el Jaskó Szilárd, a PEN AIT tanszékvezető egyetemi docense.

A délelőtt folyamán számos interaktív feladat várta a diákokat, akik a marketingbe, a fenntarthatóságba és robotprogramozásba is betekintést nyerhettek. Mádé Ádám izgatottan érkezett az eseményre. Elmondta, a Pannon Egyetem is szerepel a továbbtanulási tervei között.

pen

– Nagy elvárásaim vannak ezzel az előadással kapcsolatban. Nagyon szeretném, ha képes lennék megtalálni itt a jövőbeli tanulmányi céljaimat – árulta el Mádé Ádám, a Piarista Iskola tanulója. 

Jaskó Szilárd hozzátette, a program szeptemberben folytatódik, ahova nemcsak a kanizsai, hanem a környező települések iskoláiból is várják az osztályok jelentkezését.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.