A sikerhez vezető útról volt szó a generációs találkozáson a VOKE-ban

facebook megosztás

Generációk találkozása címmel, interaktív előadásokkal és beszélgetésekkel színesített programot szervezett kedden a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház. Az általános iskolások Németh Nyiba Sándorral és Szakacsits Szabolccsal találkozhattak.

A programhoz két elismert személyt hívott meg a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház. Mint ahogy Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója fogalmazott: azt reméljük, hogy a két előadó a sikeres életútja bemutatásával utat tud mutatni a jövő generációjának.

- Igazából egy lehetőséget szeretnénk adni arra, hogy hogy lehet valaki becsületesen, tisztességes munka árán sikeres úgy, hogy nem felejtette el, hogy honnan jött és hova tart – fogalmazott Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A rendezvény ötletgazdája Gábris Jácint volt. Az önkormányzati képviselő elárulta, évek óta részt vesz az intézmény programjain. Szerinte a legtöbb esemény egy adott célcsoporthoz tartozik, ezen pedig néha nem árt változtatni.

- Felmerült bennem a kérdés, mi lenne, ha egy generációs hidat képeznénk és a fiatalságot, az új generációt, illetve a tapasztalt, rutinos szépkorúakat összehoznánk egy rendezvényre. Ez volt az egyik nagyon fontos. A másik, hogy mindig megfogalmaztuk azt a küldetést, hogy a hagyományápolás, az átörökítés milyen fontos a fiatalok irányába – tudtuk meg Gábris Jácintól.

A program egyik előadója Szakacsits Szabolcs, a város díszpolgára volt. Az üzletember Finnország ötödik legsikeresebb informatikai cégét, a Tuxerat vezeti. Szabolcs ezúttal tanácsokat is adott az ifjú hallgatótábornak.

kép

- Az egyik legfontosabb mindenképpen az lenne, hogy hallgassanak az idősebbekre, a tanítóikra. Az, hogy én visszaköltöztem Nagykanizsára és próbálok nagyon sokat visszaadni a városnak, annak nagyon nagy szerepe van abban, hogy sokat kaptam a várostól és sokat kaptam az itt élőktől. A tanárimtól, a rokonoktól, a nagyszüleimtől és szüleimtől – mondta el Szakacsits Szabolcs.

A program másik vendége Németh Nyiba Sándor író, költő olimpikon volt. Hangsúlyozta: a fiatalság és az idős korosztály keveréke az összművészet, az az igazi jövő.

- A fiatalok teljesen más dolgokat tudnak, mint az idősek. Úgyhogy én nagyon boldog vagyok, hogy sokadszorra, újra eljöhetek a VOKE Művelődési Házba. Hiszen Nagykanizsa engem nagyon támogat – árulta el Németh Nyiba Sándor.

A fiatal generáció nem csupán előadásokat hallhatott a sikerhez vezető útról, a program interaktív volt, így bárki feltehette a kérdéseit Szakacsits Szabolcsnak és Németh Nyiba Sándornak.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Németh Nyiba Sándor és Szakacsits Szabolcs előadása a VOKE-ban

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.