A családokról szólt a hétvége Eszteregnyén

facebook megosztás

Gyereknappal egybekötött családi napot szerveztek vasárnap délután Eszteregnyén. A programon játékokkal és ételekkel várták a helyieket, majd átadták a több mint 100 millió forintból felújított óvodát és bölcsődét.

A családi napnak ötéves hagyománya van Eszteregnyén, ahova elsősorban a helyieket várják, azonban Kele Lajostól megtudtuk, a környékbeli településekről is többen érkeznek. A polgármester kiemelte, ez egy jó lehetőség a családoknak a közös időtöltésre, ugyanis az idei programot a gyereknap jegyében szervezték meg.

gyereknap

– Különböző játékok vannak itt, amiket a gyerekek ingyen használhatnak. A szülőkkel együtt kijönnek, és tulajdonképpen kapnak az önkormányzattól palacsintát, fagylaltot, tehát különböző dolgokat – mondta el Kele Lajos, Eszteregnye polgármestere. 

A délután második felében két intézményt is átadtak. Az óvoda két pályázat segítségével, összesen több mint 100 millió forintból valósult meg, míg a bölcsődét az önkormányzat saját forrásból, mintegy 16 millió forintból hozta létre.

óvoda

– A gyerekek nagyon örültek. A teljes épület felújítása megtörtént és ez azt jelenti, hogy a játékeszközök, a tárgyi feltételek is mind újak lettek. Az önkormányzat segítségével elkészült a minibölcsőde is. Hétfőtől már a gyerekek is igénybe vehetik a minibölcsődét, az óvodások pedig már itt vannak velünk – fogalmazott Goór Balázsné, a Kerekvár Óvoda és Minibölcsőde óvodavezetője. 

Az óvodába jelenleg 18-an járnak, míg a bölcsődébe 7 gyereket vehettek fel. Goór Balázsné hozzátette, ez a fejlesztés nagy segítség a helyieknek. Úgy fogalmazott: hatalmas dolog a falu életében.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.