A 14. helyen zárták a bajnokságot a kanizsai kosaras lányok

facebook megosztás

Helytállt, de végül 53-63-as vereséget szenvedett a Kanizsa DKK a Rátgéber Akadémia ellen a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság B-döntőjében. A zalakarosi torna felülmúlta a csapat várakozásait, végül a dél-zalaiak a 14. helyen zárták a szezont.

A kanizsai kosarasok a korosztály legjobb 16 csapata között folytatták a küzdelmet vasárnap a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskolában. Czeglédi Károly tanítványai a pécsi együttes elleni mérkőzésüket a 13. helyért játszották, ami végül papírforma szerinti eredményt hozott. Az edző elmondta, nagyot küzdöttek a lányok és a vereség ellenére, vártnál jobb teljesítményt nyújtottak.

– Egy sokkal nagyobb kerettel, sokkal nagyon munícióval rendelkező Rátgéber Akadémia ellen kellett játszanunk. A mi lehetőségeink, mértékeink minden tekintetben lényegesen kisebbek. Tíz pont lett a mérkőzésnek a végeredménye. Én úgy gondolom, hogy tisztességesen küldöttek a lányok és mindent kihoztak magukból, amit lehetett – értékelt Czeglédi Károly, a csapat vezetőedzője.

A mérkőzésen több kanizsai játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Perkó Tamara 20, Zsámár Kata 12 pontot szerzett, míg Szabó Herta 16 ponttal segítette a csapatát. Ő elmondta, sokat tanult az ellenféltől ezen a tornán.

– Azért egy elég erős csapat ellen játszottunk. Szerintem nagyon jól tudtuk tartani a lépést és tíz pontot belül tudtunk maradni – mondta Szabó Herta, a csapat játékosa.

A kanizsai együttes végül a 14. helyen zárta a bajnokságot, és Czeglédi Károly szerint már az is elégedettségre ad okot, hogy a lányok az országos elitbe jutottak.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.