A 11 játékos és a 11 legfontosabb dolog az életben - Ezt jelenítette meg Huzella Péter előadása

facebook megosztás

Interaktív előadással várta az érdeklődőket Huzella Péter a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban, ahol a közönség bevonásával alakított focicsapatot. „A titokzatos világválogatott” elnevezésű darabban a tizenegy játékos az élet tizenegy legfontosabb dolgát jelenítette meg.

Huzella Péter Kossuth-díjas művész, a Kaláka Együttes egykori alapító tagja a Déryné Programnak köszönhetően vendégeskedett Nagykanizsán.

- 2020-ban indult útjára a Déryné Program. Intézményünk, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház is csatlakozott ehhez a programhoz. Ez azért nagyon fontos, mert lehetőséget ad a kisebb településeknek, a kisebb intézményeknek arra, hogy a kultúra magas szintjét mutassák be a közönség felé – mondta el Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója. 

VOKE

Huzella Pétert a legtöbben gitáros-énekesként ismerik, a közönség leginkább versekre és dalokra számít tőle. Ezen az esten az elmondottak is teljesültek, de mint ahogy a főszereplő fogalmazott: „A titokzatos világválogatott” elnevezésű előadásra nem lehet felkészülni a nézőknek, hiszen spontán és interaktív. A műsor alapját Darvasi László 2006-ban kiadott fociról szóló műve ihlette.

- Most nyugodtan elmondhatom magának és a kedves nézőknek is, hogy 11 játékost fogok kiválasztani a nézőtérről, és egy focicsapatot fogok alkotni belőlük. Pontosabban egy olyant, akik a végén csapattá válnak és egy kánont fogunk elénekelni, egy egysoros kánon lesz belőle, 11 szólamban. De ezt a nézők természetesen nem tudják. Számomra is meglepetés lesz - árulta el Huzella Péter.

Az előadásban a kapus például a nő, a jobbhátvéd a leves, a center pedig a gyermek. Huzella Péter mint fogalmazott: az ember, amikor számot vet, össze kell állítani a 11 legfontosabb dolgot az életében, és ez a csapat.

V.A.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Titokzatos világválogatott előadás - VOKE művelődési házban

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.