Visszavágtak a női labdarúgók

facebook megosztás

Az őszi szezonban elszenvedett fővárosi vereségért visszavágott az FC Nagykanizsa női labdarúgó NB II-es együttese az Airnergy FC csapatának a bajnokságban.

FC Nagykanizsa (7.) – Airnergy FC (6.) 5-3 (2-1)

NB II Nyugati csoport női labdarúgó-mérkőzés, 24. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Tóth K. (Piri, Szöllősi). G.: Szollár (2., 7., 89.), Németh . (71.), Pintér D. (79.), illetve Őri (21.), Bakos (57., 74.)

FCN: Szabó Zs. - Domján-Köröcz, Németh P., Pintér D., Gergelics, Kaszás, Molnár II R., Gyergyák R. (Nagy-Fáró, 25.), Sóstai, Szollár B., Balassa D. Edző: Benedek József.

A hazaiak elképzelése szerint, már a mérkőzés elején támadólag fellépve Szollár Bernadett két távoli találatával vezettek is a kanizsaiak a 7. percben már 2-0-ra. Jó iramú volt a meccs, a fővárosiak ugyanakkor átvették az irányítást, majd szépítettek is a 21. percben. A hazaiaknak változtatni kellett játékukon, inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt. Az 57. percben mégis - egy szögletrúgásból - egyenlített a vendégcsapat. A fordulópontból viszont jól jött ki a hazai együttes, a 71. percben Németh Panna lefutva védőjét bombagólt ragasztott a hosszú felsőbe. Nem sokáig örülhettek azonban a vendéglátók, az Airnergy egy hibát kihasználva három perccel később egalizált. A kontrái továbbra is veszélyesebben alakultak az FC Nagykanizsának, Pintér Dóra be is köszönt, majd a meccs hajrájában Szollár léc alá tartó bombájával már lezárta a találkozót.

- Nagyon kellett a siker, mivel két hazai mérkőzésünket az ellenfeleink lemondták, így játék nélkül voltunk jó ideig, majd vendégeskedtünk a listavezető pécsi csapatnál, nem sok sikerrel - fogalmazott Benedek József, az FCN edzője. - Az előjelek tehát nem voltak kedvezőek, ehhez képest látszott játékosaimon, hogy nagyon akarnak, motiváltak. A játékunkat tekintve voltak időnként üres járataink, hibáink, de ez most bosszulta meg magát. Izgalmas, változatos mérkőzést vívtunk, parádés góljainkkal. Ez a mentalitás jól fog jönni a hétvégén az Ajka ellenében is.

P.L.

(Fotó: fcnagykanizsa.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.