Újra együtt a nagy csapat – Közösen idézték fel sikereiket a bajnok labdarúgók

facebook megosztás

Találkozót tartottak a Nagykanizsai Olajbányász 1966-os NB III-as bajnokcsapatának tagjai kedden délután az egyik helyi étteremben. Az eseményen Poór József, Hegedűs Ferenc és Király László vettek részt a korábbi gárdából.

A Nagykanizsai Olajbányász 1963. őszén megnyerte az NB III küzdelmeit, a bajnokságok átszervezése miatt azonban akkor nem tudtak feljebb lépni, majd a következő két szezonban a hetedik helyen zárt. A korábbi játékosok szerint nem volt elvárás velük szemben a bajnoki cím és a feljutás, azonban ’66-ra egy olyan keret állt össze, amely a szakvezetéssel kiegészülve, a korszak legjobb kanizsai gárdáját alkotta. Hegedűs Ferenc 20 évig futballozott a különböző osztályokban, szerinte a csapategység volt a legnagyobb erősségük.

- Összetartók voltunk, nem volt széthúzás a csapatban. Mindenki egyet akart és így tudtuk megnyerni a bajnokságot – árulta el Hegedűs Ferenc, a Nagykanizsai Olajbányász volt labdarúgója. 

A Bányász a harminc meccséből húszat megnyerve jutott fel az akkor harmadosztálynak számító NB II-be. A keret magja még néhány évet együtt játszott és a korábbi labdarúgók a mai napig jó kapcsolatot ápolnak egymással. Poór József elmondta, ő igyekszik ápolni azon társai emlékét is, akik már nem lehetnek közöttük.

foci

- Takács Janikával összejártam, mert ő már a végén oxigénpalackról vette a levegőt és sokszor láttam. Laciék kint vannak Kiskanizsán, egyszer-egyszer elmegyek hozzájuk. Már nincs senki jóformán – tudtuk meg Poór Józseftől, a Nagykanizsai Olajbányász volt labdarúgójától. 

Király László jobbösszekötőként vette ki a részét a sikerből, saját nevelésű játékosként. Ő nem szakadt el a futballtól, gyermekeinek és unokáinak is igyekezett átadni a sportág szeretetét.

- Már a ZTE-ben játszanak, a nagyobb unokám, Laci fiamnak a nagyobbik fia, ő az U17-ben játszik, a középső unokám pedig az U15-ben, a kiemelt bajnokságban. Ott már nagyon komoly mérkőzések vannak, mindkét helyen és nézem a legkisebb unokámat, ő az U10-ben játszik itt Kanizsán - fogalmazott Király László, a Nagykanizsai Olajbányász volt labdarúgója. 

A korábbi sikercsapat tagjai remélik, hogy amikor 2026-ban a bajnoki címük hatvanadik évfordulóját ünneplik, akkor újra NB II-es csapata lesz Nagykanizsának.

K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Olajbányász öregfiúk találkozó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.