Szép esztendőt zárt a Városvédő Egyesület és már vannak tervek a jövőt illetően is

facebook megosztás

Eseményekben gazdag esztendőt zárt a Nagykanizsai Városvédő Egyesület – hangzott el a szervezet szerdai közgyűlésén. Előadások, kutatómunka, megemlékezések és ünnepek tarkították a 2023-as évet. Mint az kiderült, a jövőt tekintve is bizakodó a csoport.

Egy-egy ilyen összejövetel alkalmával nem csupán a törvényi előírásnak kíván megfelelni az egyesület, a találkozások lehetőséget adnak arra, hogy a tagság az ötleteivel, javaslataival felszólaljon – mondta el Cserti Tibor. A városvédők elnöke kiemelte: a csoport gyarapodása pozitív jövőképet mutat.

- Ami külön öröm számomra, és ezt hangsúlyoznám: a Városvédő Egyesületről mindig az a hír járta, hogy egy kiöregedő szervezet, picit ugye rózsaszín álmokat is dédelgetnek és a múltba fogódzkodnak. Ez kezd megváltozni abból a szempontból, hogy nagyon sok ifjonc került be az egyesületbe, a legnagyobb örömünkre – árulta el Cserti Tibor. 

városvédő

A közgyűlésen a jövőbeni tervekről is szó esett. Mint azt Horváth Gábor alelnök ismertette: a Honismereti Füzetek című kiadványuk több témában is elő van készítve, valamint a holokauszt 80. évfordulójára is készülnek.

- Ezt tanítványunk, Csizmadia Balázs készíti el, aki „Némán is ránk vallasz” címmel hat olyan kanizsai család történetét dolgozta fel, akik a város gazdasági, illetve kulturális történetében igen jelentős szerepet játszottak – fogalmazott Horváth Gábor.

Az elmondottakon túl is vannak tervei az egyesületnek, így például egy a kanizsai felsőoktatás történetéről szóló kiadvány megjelentetése, valamint az Igricek együttes jubileumáról szóló írás is előkészítés alatt van.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.