Szabálysértő volt az ÉVE-frakciót vádoló szórólap – Ma döntött erről a Helyi Választási Bizottság

facebook megosztás

Helyt adott az ÉVE panaszának ma a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság. A kifogás szerint valaki olyan szórólapokat dobott be reklámújságokkal és a Fidesz-KDNP önkormányzati jelöltje, Radics Bálint lakossági fórumának meghívójával együtt, ami a választók befolyásolására alkalmas kampányidőszakban. A tacepaokon visszaéléssel vádoltak több ÉVE-politikust, valamint a használt kép alapján Gyurcsány Ferencet.

éve

Ez az egy napirendje volt ma a grémiumnak. A beadvány szerint a szórólap olyan feltételezéseket tartalmaz, melyek alkalmasak lehetnek a választók befolyásolására kampányidőszakban és az ÉVE, illetve a jelöltjeik ellen irányulnak. Az ülésen elhangzott: a szórólapot május 29-én több helyen is terjesztették a városban. A Rehab-ügyről szóló és leginkább Horváth Jácintot, valamint Schauta Marcellt vádoló röpirat készítését a Tényeket Tisztelők Társasága vállalta magára. Az ülésen Papp János, a kormánypártok delegáltja több kérdést is intézett a tagokhoz, kitért arra is, hogy miszerint nem jelölő szervezet vállalta fel a dokumentumok készítését, így dönthetnek-e a jogsértésről. Felvetései ellenére, végül elfogadta a grémium az ÉVE panaszát.

– Egy postaládába bedobott, reklámanyagokkal és választási, propagandaanyagokkal együtt bedobott szórólapot kifogásolt meg az ÉVE jelölőszervezet, e tárgyban kellett dönteni a választási bizottságnak. Helyt adott a választási bizottság a kifogásnak, megállapítottuk a jogszabálysértést. Az eltiltást nem tudtuk alkalmazni, hiszen éppen az volt a probléma, hogy nem voltak feltüntetve a törvény által megkívánt kellékek, azaz lakcím, kiadó, s a felelős szerkesztőnek a neve. Így az eltiltást nem tudtuk alkalmazni, hiszen nem ismert a szórólap szerkesztőjének, készítőjének a neve. De a jogszabálysértés tényét megállapítottuk – mondta el Baumgartner Imre, a Nagykanizsai Helyi Választási Bizottság elnöke. 

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.