Se busz, se világítás – Sajtótájékoztatót tartott a Szentgyörgyvári-hegy problémái kapcsán az ÉVE

facebook megosztás

A Szentgyörgyvári-hegyi területen élők problémáival kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt az ÉVE-frakció. A helyiek számára komoly gondot jelent, hogy nincs megfelelő buszközlekedés a területen, rossz minőségűek az utak, valamint a csapadék- és a szennyvízelvezetés sem megoldott. 

Mintegy ezren élnek jelenleg a településrészem és a belvárosból kiköltözők száma évről évre növekszik, a terület azonban infrastrukturális szempontból több problémával is küzd. A korábbi, rendszeres helyi járatos buszt megszüntették, így a helyiek szerint a családok nehezen tudják megoldani a közlekedést, ráadásul a nem megfelelő közvilágítás miatt a gyerekeiket is féltik a téli estéken. Horváth Jácint polgármesterjelölt és Balogh Tünde képviselőjelölt is hangsúlyozta a mai sajtótájékoztatón, fontos, hogy a lakosokkal közösen kidolgozott ütemterv alapján orvosolják a problémákat.

fotó

- A gyerekeknek, időseknek nagyon jó lenne, ha be tudnának csatlakozni és egy helyi járatos busszal is be tudnának jutni a városba. Ez egy nagyon fontos dolog, aztán a szemétszállítással is foglalkozni kell, aztán a közvilágítást is javítani kell. Ezek a legsarkalatosabb pontok, amiken javítani kéne a következő időszakban - mondta el Balogh Tünde, az ÉVE önkormányzati képviselőjelöltje. 

A lakókat Csóri Attila képviselte a sajtótájékoztatón, aki négy éve él kint a Szentgyörgyvári-hegyen. A helyiek petícióban gyűjtötték össze a kéréseiket, amelyeket továbbítottak a polgármesteri hivatalnak, valamint kérték Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő segítségét is, azonban választ nem kaptak.

- Állandóan csak falba ütközünk, nem jutunk egyről a kettőre. Vannak különböző hivatkozások, hogy szűk az út és nem tud megfordulni a busz. Számtalan emberrel beszéltem, aki le is jött, sőt autóbusszal megmutatta, hogy meg lehet fordulni - tudtuk meg Csóri Attilától. 

Balogh Tünde hozzátette, nem szeretnének felelőtlenül ígérgetni, ám igyekeznek a terület közlekedési állapotán is javítani. Az ÉVE-frakció csütörtökön este 18 órától lakossági fórumot tart a miklósfai Mindenki Házában, ahol a Szentgyörgyvári-hegyet érintő problémákról is szót ejthetnek a környék lakosai.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.