Nem tudok éneklés nélkül létezni – önálló estet tartott Foricsekné Kovács Szilvia

facebook megosztás

Kiteljesedni, valamint a közönséget szórakoztatni – ez a két cél vezérli Foricsekné Kovács Szilviát az éneklésben. A Péterfy-iskola tanára pénteken, hosszú évek után lépett ismét önálló esttel a Honvéd Kaszinó közönsége elé.

Nem tudok éneklés nélkül létezni. Előbb énekeltem, mint jártam – hangsúlyozta Foricsekné Kovács Szilvia, aki 17 év után adott ismét nagyestés műsort. A Honvéd Kaszinóban tartott programon telt ház fogadta a különböző kulturális eseményekről már ismert énekest. Szilvia a Your Song énekversenyen elért arany minősítése és különdíja után kapott felkérést a programra. A musical áll a legközelebb hozzá, de célja a komolyabb műfajok, így az operett és az opera előadása.

- Óvodás korom óta jártam zeneiskolába, először hegedűs voltam. Aztán gimnazistaként Borók Erzsébet tanárnő volt az, aki angolórán felfigyelt a hangomra és szó szerint kézen fogott és elvitt Szentendrey Zsuzsa nénihez, akinél hat évig tanultam magánéneket. Most pedig újra kezdő vagyok a hangképzés területén, mert Huszti Bernadett operaénekesnőnél tanulok most már szeptember óta - fogalmazott Foricsekné Kovács Szilvia énekes. 

ének

Az esten számos ismert műből hallhatott a közönség, így sanzonok, musicalrészletek is felcsendültek a tükörteremben. A nagyérdemű szórakoztatása mellett pedig a művésznek egyfajta visszajelzés egy-egy ilyen önálló koncert – hangsúlyozta Kardos Eszter. Az énekes is szorított Szilviának, akivel azonos énektanárhoz járnak.

- Ez egy énekesnek mindig egy nagy mérföldkő. A tanárunk mindig azt mondja, az a jó, ha a közönség előtt is megmutatjuk. Tényleg pluszt ad, persze az ember nagyon izgul, az adrenalin dolgozik ilyenkor és az ember le tudja mérni, hogy körülbelül hol tart az énektanulásban - mondta el Kardos Eszter énekes. 

Appasionata, vagyis szenvedélyesen. Az önálló est címe is jellemzi Szilvia kapcsolatát az énekléssel. Az énekesnek Horváth Szilárd tenor volt a partnere az esten, valamint tanítványai, a Péterfy-iskola nyolcadikosai tánccal, a negyedikesek énekkel színesítették a pedagógus önálló estjét. A vastapssal jutalmazott műsorból bővebben Kanizsa Kult magazinunkban láthatnak.

K-V.A.

(Képek. Kanizsa Médiaház)

 

Apassionata- Foricsekné Kovács Szilvia önálló estje - Honvéd Kaszinó

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.