Képzőművészet-szakos diákok évzáró kiállítása a Rozgonyi-iskolában

facebook megosztás

A tanév legjobb munkáit mutatja be a Rozgonyi-iskolában nyílt tárlat, ahol a Zeneiskola képzőművészet-szakos diákjainak alkotásait lehet megtekinteni. A gyerekek szénrajzaiból, grafikáiból, festményeiből és pasztellképeiből álló kiállítás megnyitóját hétfő délután tartották.

A tanév során készült munkákból egy válogatást mutat be a tárlat, ahol összesen tizenkét diák alkotása látható. A megnyitón énekkel és zenés műsorral köszöntötték a gyerekeket.

Mezriczky Lajos igazgató az esemény különlegességét méltatta, hiszen mint mondta, ezek a jövő művészeinek kezdő lépései. Kiemelte, csaknem egy éve kezdődött a Rozgonyi és a Zeneiskola együttműködése, azóta pedig rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a diákoktól.

rajz

– Úgy gondoltuk, hogy azok a tehetségek, akik az Aranymetszés-iskola keretein belül dolgoznak, képzőművészeti alkotásokat hoznak létre, azok egyrészt dolgozhassanak nyugodtan, másrészt hogy talán példát is mutathassanak azoknak, akik nem biztos, hogy felmérik magukban a tehetséget, a tehetség csíráját, nincs elég önbizalmuk. Úgy gondoltuk a vezetőtársaimmal és a pedagógusokkal, hogy teret adunk ennek az intézménynek – mondta el Mezriczky Lajos.

A negyedik osztálytól kezdve egészen a tizedik évfolyamig, minden képzőművészet-szakos tanuló lehetőséget kapott, hogy bemutassa a munkáit. Kovácsné Pintér Renáta hangsúlyozta, a témákat tekintve nem volt megkötés, azonban az látható, hogy az állatokat előszeretettel ábrázolják a gyerekek.

rajz

– Elsősorban főleg a kicsik szeretnek rajzolni, szeretnek megnyilvánulni ilyen szempontból. Később aztán ez alakul, valaki tovább szeretne tanulni művészeti pályán, nekik azért mást jelent, más szempontból is kell nekik felkészülni. Igazából a kiteljesedés meg az új dolgoknak a kipróbálása mind-mind jelen van – fogalmazott Kovácsné Pintér Renáta, az FFZAMI képzőművészetszakos-tanára.

Az intézmény tehetségeinek köszönhetően a tavaszi színvilág, a növény- és állatvilágot bemutató munkák és portrék egészen a tanév végéig díszítik majd az iskola galériáját.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.