Helyt álltak a kanizsai tehetségek az ob-n

facebook megosztás

Ismét Nagykanizsa adott otthont a kardvívó újonc korosztály országos bajnokságának. A Kanizsa Arénában tartott hétvégi seregszemlén az ország legnevesebb egyesületeinek tehetségei vettek részt.

A verseny nyitónapján az egyéni küzdelmeket bonyolították le a pástokon. A fiúk döntője forgatásunk idején zajlott, a fináléban a törökbálinti Farsang Lóránt a TFSE-ről érkező Tarpatakhy Botondot győzte le. A fiatal vívó tavaly szintén első helyen zárta a Kanizsán tartott korosztályos megmérettetést, így egy nehéz nap végén címet védett.

- Az elején a csoportkörben picit lazára vettem a vívást, nem ment olyan jól, nem éreztem. Aztán ahogy egyre nehezebb ellenfeleket kaptam, úgy én is egyre jobban kezdtem belejönni a vívásba - tudtuk meg Farsang Lóránttól, a Törökbálinti Gerevich Aladár Vívó Egyesület vívójától. 

kard

Vasárnap a csapatok versenyével folytatódott a megmérettetés. Kiss Barnabás – aki egyéniben legjobb kanizsaiként tizenegyedikként zárt – elmondta, élete legjobb teljesítményét nyújtotta, de a társai is jól szerepeltek.

– Nagyon fontos volt, hogy jó eredményt érjek el, mivel ez a hazai versenyem. A csapatbajnokság is jól sikerült. Ahogy be voltunk sorolva, annál kettő hellyel jobban zártunk, úgyhogy szerintem ott is jól teljesítettünk, de lehetett volna jobb is – fogalmazott Kiss Barnabás, a NTE 1866 vívója. 

A kanizsai lányok számára nehezen indult a verseny és jobb teljesítményre számítottak, azonban a küzdelem végén elégedetten hagyták el a pástot.

– Az első két vívás nem volt a legjobb. Ott kicsit a csapatnak még össze kellett szednie magát, de a harmadikra nagyon szépen összeszedtük magunkat és behúztuk a harmadik győzelmünket – árulta el Ferencz Nóra Anna az NTE 1866 vívója. 

kard

A nagykanizsai szakvezetés célja volt, hogy az egyéni küzdelmekben minél többen jussanak el a legjobb 16 közé, a fiúknál ezt sikerült is teljesíteni. Kiss György szakosztályvezető szerint tanítványai egy rendkívül erős mezőnyben álltak helyt, mivel a jelenlegi generáció legjobbjai kiemelkedő tehetségnek számítanak.

- Vannak köztük jó mozgású, jól gondolkodó és jól végrehajtó emberkék. Azt kell, hogy mondjam, akik a 16 közé bekerültek, ők már „láttak vívást”. Ott már nem az van, hogy vagy sikerül vagy nem, hanem ott nagyon oda kell figyelni, mert ott már nem kapnak ki az ellenfelek 0-ra, nagyon se. Ha mégis kikap, akkor megsérült - mondta el Kiss György, az NTE 1866 szakosztályvezetője. 

A fiúk csapatversenyében törökbálinti győzelem született, míg a lányoknál a Vasas színeit képviselő Komjáthy Boglárka egyéniben és csapattársaival közösen sem talált legyőzőre.

T.CS. és K.T.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.