Győzelemre készül a szezon utolsó meccsén az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

A Bonyhád-Majos elleni idegenbeli találkozóval zárja az NB III 2023/24-es szezonját az FC Nagykanizsa. A dél-zalaiak már az előző fordulóban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán, azonban a csapat játékosa, Lőrincz Bence még gólkirály lehet az utolsó játéknapon.

A legutóbbi fordulóban bebiztosította bajnoki bronzérmét az FC Nagykanizsa, miután a Ferencváros II legyőzésével eldőlt, a Kaposvár nem előzheti meg a dél-zalaiakat. Ősszel a Bonyhád-Majos ellen küzdelmes mérkőzést vívtak Gombos Zsolt tanítványai, az esélyek ellenére egy gól döntött, amelyet Szabó Patrik szerzett egy kontratámadás végén. A szezonzárónak hivatalosan már nincs tétje, azonban a kanizsai vezetőedző ezúttal is kemény 90 percre számít.

foci

- Győzni kell! Próbálom úgy összerakni a csapatot, lehetőséget adva olyanoknak is, akik kevesebb lehetőséget kaptak és megérdemlik. Tudjuk, hogy milyenek a pályának az adottságai. Tudjuk, hogy egy kellemetlen csapat, de nem is nevezném annak. Ez egy ki-ki mérkőzés lesz. Ha jól tudom, a Bonyhád is biztos bennmaradó, nekünk megvan a harmadik hely. Ettől függetlenül mi nagyon szeretnénk győzni, de ahogy hallom, ők is - mondta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

A szakvezetés valószínűleg nem számíthat a kisebb sérüléssel küzdő Horváth Kornélra, de két nappal a mérkőzés  előtt Lőrincz Bence játéka is kérdéses hasonló okból. Gombos Zsolt elmondta, az előző szezon gólkirályát szeretnék idén is a góllövőlista élére segíteni, de nem kockáztatják, hogy adott esetben megsérüljön. Lőrincz eddig 20 alkalommal vette be a kaput, egyetlen találattal van lemaradva az iváncsai Bányai Pétertől, így szeretne ismételni. Tavaly, az akkor még más rendszerű NB III-ban 29 góllal lett a szezon mesterlövésze.

foci

- Szerintem az előző idény az sokkal jobb volt. Nyilván több meccs is volt, jobban meccsben voltunk. Én személy szerint úgy gondolom, hogy könnyebben jöttek a gólok, lehet azért, mert több meccs volt. Őszintén nem tudom eldönteni, de szerintem az előző szezon az sokkal jobban ment - árulta el Lőrincz Bence, az FC Nagykanizsa labdarúgója. 

A Bonyhád-Majos elleni mérkőzést vasárnap 17 órától közvetítjük Youtube-csatornánkon. A találkozót követően nem rendeznek éremátadást Bonyhádon, hanem a klub játékosai jövő héten vehetik át a teljesítményükért járó bronzmedáliákat.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.