Győzelemmel és negyedikként zárták az idényt a férfi kosarasok

facebook megosztás

A Radobasket Törökbálint 68-59-es legyőzésével zárta le szereplését az NB II-es kosárlabda bajnokság nyugati divíziójában a Kanizsa KK. Lovkó Csaba tanítványai a negyedik helyet szerezték meg a szezon végén.

A dél-zalai gárda nagy csatában 97-90-re alulmaradt Dombóváron a tizenötödik játéknapon és így lényegében eldőlt, hogy nem 2023-tól eltérően, ezúttal nem tudja megszerezni a bajnoki bronzérmet. Miután a tolnaiak kiütötték a Soproni Tigriseket, kanizsai szempontból már nem volt tétje a szezonzárónak, Koma Dánielék azonban szerettek volna szépen búcsúzni a mostani idénytől.

A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzést a vendégek kezdték jobban és tízpercnyi játék után 20-15-re vezetett a Törökbálint. A második játékrészre a kanizsaiak feljebb kapcsoltak védekezésben és mindössze nyolc pontot engedélyeztek ellenfelüknek és átvették a vezetést. A két csapat 31-28-al fordult és ehhez a differenciához további öt pontot hozzátettek a hazaiak a harmadik tíz perc során. Az utolsó negyedben a Radobasket küzdött, de végül a Kanizsa KK otthon tartotta a győzelmet.

A hazaiak legjobb pontszerzője Koma Dániel volt, aki 23 pontig jutott, de a három triplát bedobó Sömenek Martin játéka is sokat segített a győzelem elérésében.

Kanizsa KK-Radobasket Törökbálint 68-59 (15-20, 16-8, 18-13, 19-18)

Vezették: Horváth A. és Németh S.
 

A Kanizsa KK pontszerzői : Koma D. 23, Sömenek 17, Horváth G. 9, Filák, Pápai, Kiss K. 5-5-5, Tóth O. 4

Lovkó Csaba együttese 9-7-es mérleggel a negyedik helyen zárta a szezont a PTE-PEAC nyerte a Kozármisleny és a Dombóvári Kosársuli előtt.

KÁLOVICS Tibor

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.