Embert próbáló kihívások az iharosberényi erőversenyen

facebook megosztás

Nemzetközi erősemberversenyt rendeztek az iharosberényi Inkey kastélyparkban még a hétvégén. A megmérettetés résztvevőire öt különböző erőpróba várt.

A tavalyi gesztenyefesztiválon egy bemutatót tartott fiával Fekete László, amely nagy sikernek örvendett Iharosberényben, és a fő szervező akkor döntötte el, hogy érdemes lenne egy versenyt is elhozni a somogyi településre. A résztvevők a natúr erősportolók kategóriájába tartoznak, vagyis semmilyen segédeszközt nem használnak a versenyzéshez. A mezőnyben román és szlovák sportolók is igyekeztek bizonyítani.

- Jelen pillanatban a szlovák és a román versenyzők a legjobb kaliberüket hozták, mondhatom azt, hogy ez az ő részükről nagy színvonal. A magyar versenyző is dobogós helyet képvisel, amint látni a munkálatokon. Sajnos a fiam, Miki nem tudott itt lenni, mert tavaly kapott Achilles-ín-szakadást - mondta el Fekete László, a Nemzetközi Erősemberek Verseny fő szervezője. 

erős

A megmérettetésen egy mintegy 300 kilós kombájngumi, kamionhúzás, 2x120 kilós koffercipelés és súlyok lépcsőn felhordása mellett a klasszikus kőgolyóemelés is szerepelt. A résztvevők között akadt olyan atléta is, aki a többiek hatására próbálkozott meg az erősporttal.

- Még 2021 tavaszán kezdtem el, akkor még itt volt a Covid. Előtte küzdősportoltam és előtte nézegettem a videókat Youtube-on és én is kedvet kaptam a kőgolyóemeléshez, és akkor így elindult a dolog - árulta el Pintér Balázs erősportoló. 

A megmérettetésre megtelt az Inkey-kastély előtti parkban kialakított nézőtér. A verseny rangját jól mutatja az is, hogy az egyik országos sportcsatorna főszponzorként támogatta az eseményt.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.