Az egészségmegőrzés fontosságát hirdeti a kanizsai kórház két programja

facebook megosztás

Májusban két figyelemfelhívó rendezvényre is várja az érdeklődőket a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház. Az intézmény az európai elhízás elleni nap mellett a kihívás napjához is csatlakozik, ahol a résztvevők az interaktív programok mellett, szakemberek segítségével hasznos információkhoz juthatnak az egészségmegőrzés témájában.

Az intézményben tartott mai sajtótájékoztatón Brünner Szilveszter főigazgató hangsúlyozta a két esemény fontosságát, hiszen a közösségteremtés mellett így minden korosztályt az egészséges életmódra és a betegségek megelőzésére ösztönözhetnek. Az elhízás mára Magyarországon népbetegség lett és nem csak esztétikai, hanem súlyos egészségügyi problémákat is jelenthet – fogalmazott Faricsné Hári Vera, a kórház vezető dietetikusa. A május 22-én 14 órakor kezdődő program első állomása a kórház játszótéren lesz.

- Lesz egy kardiológiai témájú stand, ahol a szív- és érrendszeri megbetegedésekről lehet információkat kapni, lesz vérnyomásmérés, lesz testzsírszázalék-mérés, illetve vércukormérés is. Pont emiatt lesz egy endokrinológiai stand is, ahol kifejezetten a cukorbetegségről, de kifejezetten más anyagcsere-betegségekről is lehet információkat kapni, ami ugye az elhízással nagymértékben összefügg - árulta el Faricsné Hári Vera, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház vezető dietetikusa.

kórház

A késő délutáni óráktól pedig a Mindenki Sportpályáján, egy közös futásra is várják a mozogni vágyókat. A tájékoztató másik tárgya, az intézmény kihívás napi csatlakozása volt, amit május 29-re terveznek a szervezők. A cél a mindennapos testmozgás és az egészségtudatos életmód népszerűsítése.

- Két helyszínünk lesz, először a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály előtti téren, tehát a kórház területén tervezzük 9 órára az első felvonását a Kihívás napjának. Ez körülbelül egy ilyen háromnegyed órás elfoglaltságot jelent, zenével, gyógytornász irányításával egy felépített feladatsort kell elvégezni - mondta el Fliszár Mária, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa.

A rendezvény második állomásaként délelőtt 10 órától pedig a Széchenyi téren várnak minden érdeklődőt.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.