Amikor a legnehezebb, akkor a legjobbak – tizenhatszoros bajnokok a kanizsaiak

facebook megosztás

Miként tavaly, s korábban is számos alkalommal előfordult, a hazai legfelső sakk csapatbajnoki pontvadászatban ezúttal is a fővárosban rendezték meg a záró két fordulót, s ezek arról is voltak hivatottak dönteni egyebek mellett, hogy a nagykanizsai együttes megszerzi-e története 16. bajnoki címét.

A Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub az ajkai együttesre kellett, hogy figyeljen leginkább, s elsőként a középmezőny elején tanyázó Kőbányával mérkőzhettek Antal Gergelyék, miközben az Ajka az inkább alsóházi Makóval mérkőzött.

Aquaréna Kőbánya SC (4.) - Tuxera Aquaprofit NSK (1.) 3:7

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 8. forduló. Budapest.

Eredmények (elöl a kőbányaiak): Szamunenkov – Eljanov döntetlen, Nagy G. - Volokityin döntetlen, Nenezics – Gledura 0:1, Pap Gy. - Kántor döntetlen, Bérczes – Antal döntetlen, Karácsonyi – Márkus 0:1, Szabó B. - Medvegy döntetlen, Polyik – Aczél 0:1, Havanecz – Palczert 0:1, Csernyik – Gara A. döntetlen.

A kanizsai együttes szinte fej-fej mellett rajtolt a Kőbánya elleni meccsén az ajkaiakhoz képest, s végül egy ponttal többet könyvelhetett el, mivel a Sentimento Ajka BSK csupán 6:4-re győzött a Duocor-Makói SVSE-vel szemben. Így következhetett a 2023-2024-es sakk Szuperliga záró köre.

Tuxera Aquaprofit NSK (1.) – Kékesi SE (9.) 9:1

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 9. forduló. Budapest.

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Eljanov – Horváth J. döntetlen, Volokityin – Haring 1:0, Gledura – Turcan 1:0, Kántor – To Nhat Minh 1:0, Antal – Bakos döntetlen, Márkus – Istvanovszki 1-0, Medvegy – Mede 1:0, Aczél – Ónodi 1:0, Palczert – Kovács V. 1:0, Gara A. - Molnár L. 1:0.

A bajnokság 9. fordulója valóban a kilences szám jegyében telt, s nem maradt semmi nyitott kérdés, ami a nagykanizsai címvédő csapatát (képünkön) illeti. Fölényesen, 9:1-re nyertek úgy a dél-zalaiak, hogy gyakorlatilag még csak pillantást sem kellett vetniük arra, miként állnak más párharcok. A Tuxera Aquaprofit NSK történetének 16. legfelső hazai ligában megszerzett aranyérmét ünnepelte, zsinórban a tizenötödiket.

- Elképesztő, mit nyújtott a csapat, s nem csupán most, valamint nem is csak a mostani pontvadászatot tekintve, de az egész klubtörténete során – fogalmazott Nádasi Tamás, a TANSK elnöke. - Idővel egyre nehezebbnek tűnik a címvédés, ez pszichésen is tesz nyomást az emberre, de együttesünk aztán újra és újra bizonyítja nagyságát, mikor a legnehezebbnek tűnik, akkor nyújtják legjobbjukat. Gratulálok a játékosainkon kívül egyben a teljes stábunknak, valamint az egész egyesületünknek.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.