A környezetvédelem jegyében nyílt kiállítás a Kiskanizsai-iskolában

facebook megosztás

Gelencsér Gábor és Kalmár Anikó közös kiállítása nyílt meg ma a Kiskanizsai Általános Iskolában. A galéria ezúttal az élőlények, az állatok és a növények sokszínűségét vonultatja fel.

A Kiskanizsai-iskola diákjai ezúttal is készültek a galéria új kiállítására. Gelencsér Gábor nem első alkalommal kapott meghívást az intézménybe, hét éve a bakelitlemez-gyűjteményének egy részét vitte el az iskolába. Gábor most is hatalmas anyaggal érkezett – fogalmazott Molnár István, az iskola igazgatója.

állat

- Kiállításokat szervezünk mindenféle témakörben, most például a környezetvédelem az egyik fontos témakörünk és ennek keretében ez a kiállítás éppen aktuálissá vált. Az iskolai év hétköznapjaiban megismerik a gyerekek a különböző kiállítások lényegét, tartalmát. Az ideérkező felnőttek, vendégeink is szívesen nézik a kiállított anyagot – mondta el Molnár István. 

A kiállítás a „Flórától faunáig” nevet viseli, öt kontinens növény- és állatvilága jelenik meg, különös tekintettel azokra a fajokra, amelyek veszélyeztetettek.

iskola

- Egyre nehezebb élőhelyet találniuk az állatoknak. Gondoljunk csak egy példára: a jegesmedvék Grönlandon és Kanadában már a lakott településekre járnak be ételért, mert a saját környezetükben nem találnak semmit – árulta el Gelencsér Gábor.

A kiállításon egy úgynevezett szalvétafal mutatja be a kontinensek állat- és növényvilágát. A másik falon pedig 24 olyan ország zászlaja látható, amelyen valamilyen formában szerepel a természeti szimbólum.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.