A fejlődésről kell szólnia Kanizsán a következő öt évnek Dobrev Klára szerint

facebook megosztás

Ahol ellenzéki polgármesterek lettek, ott a politika az emberekről kezdett szólni – Erről is beszélt Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerdai kanizsai látogatásán. A politikus kiemelte, június 9-ének a jövőbeli fejlesztésekről és az új munkahelyek megteremtéséről kell szólnia.

Nagykanizsán folytatta országjárását a DK európai parlamenti képviselője. Dobrev Klára elmondta, az ország a fizetések, a nyugdíjak és az egészségügy szempontjából rosszabb helyzetben van, mint 2010 előtt, június 9-e pedig egy lehetőség arra, hogy az ellenzék megmutassa az erejét. Hozzátette, a választás napján a kanizsaiaknak arra is emlékezniük kell, hogy mi történt a Tungsram gyárával.

– Hiába volt itt egy fideszes polgármester, hiába van itt egy fideszes képviselő, akit kénye-kedve szerint irányítgat a Fidesz. Először sunnyogtak, hallgattak, nem akartak megszólalni sem, egy fűszálat nem tettek azért keresztbe, hogy a kanizsaiak munkahelye megmaradjon. Bedőlt a gyár, sok ezer ember megélhetése – családokkal együtt – került veszélybe. Ezzel szemben Horváth Jácint egy olyan polgármester lesz, aki egyébként ezzel foglalkozott világ életében, hogyan lehet egy városba, egy településre fejlesztéseket hozni – mondta el Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője. 

dk

Az ellenzék célja, hogy a júniusi önkormányzati és európai parlamenti választással egy lépést tegyenek a 2026-os a kormányváltás felé. Horváth Jácint kiemelte, a következő ciklusban azt szeretnék befejezni, amit 2019-ben elkezdtek.

– A polgármesteri poszt nem volt az ellenzék kezében és nem tudtunk mindent úgy és olyan módon tenni, ahogy szerettük volna ebben az elmúlt pár évben. Most itt a lehetőség, hogy ezt kijavítsuk. Itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk. Itt a lehetőség, hogy meg tudjuk mutatni, – nekünk is egy hatalmas kihívás ez, – hogy Nagykanizsán tudjuk máshogy csinálni ezt az egész önkormányzatiságot, mint ahogy Balogh László és az elmúlt 18 évben a fideszes polgármesterek csinálták – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE polgármesterjelöltje. 

Horváth Jácint hangsúlyozta, legfőbb feladatának a munkahelyek megteremtését tekinti, a júniusi választáson pedig arról kötnének szerződést a kanizsaiakkal, hogy a jövőben a város fejlődésnek indul.

T.CS.

(Képek: Kanizsa Médiaház)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.