Választás 2024 – Összegyűltek a Horváth Jácint jelöltségét támogató aláírások

facebook megosztás

Elkezdődött a 2024-es kampányidőszak. Az ÉVE-frakció vasárnap délelőtt a Vásárcsarnoknál, valamint a Szolgáltatóháznál gyűjtött ajánlásokat Horváth Jácint polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek számára.

Az önkormányzati és az európai parlamenti választások előtt ötven nappal, azaz szombaton indult el hivatalosan a kampányidőszak. Az ÉVE vasárnap reggel kezdte meg a köztéri aláírásgyűjtést az ellenzéki pártok EP-listájára és a frakció jelöltjeire. Horváth Jácint, polgármesterjelölt elmondta, a szükséges voksokat néhány óra leforgása alatt összegyűjtötték.

- Az első szó a köszöneté azoknak, akik eljöttek és a hideg, szeles idő ellenére is kijöttek és támogatnak minket. Kivárták a sort, mert nem egyszerű sorokat kellett kivárni, mert tényleg nagyon sok időbe telt ahhoz képest, amikor csak egy aláírás volt. Türelmesek voltak és kivárták és reméljük, hogy nem fázott meg senki ebben az időben. Politikai szempontból egy nagyon fontos dolog, mert látjuk azt, hogy hatalmas a támogatottság, a várakozás a választási kampánnyal kapcsolatban – mondta el Horváth Jácint, az ÉVE polgármesterjelöltje. 

aláírás

A Szolgáltatóháznál tartott eseményen a frakció több képviselője – akik hasonlóan 2019-hez, ezúttal is a jelöltek közt szerepelnek – Berta Krisztián, Schauta Marcell és Károlyi Attila is részt vett. Fodor Csaba, frakcióvezető kiemelte, az aláírásgyűjtésre egyfajta fórumként is tekintenek, mivel ilyenkor nemcsak a programjukat tudják népszerűsíteni, de egyúttal a lakosság véleményét is hallják a várost érintő kérdésekben.

- Ebből fogunk mi tudni okulni, és tudjuk, hogy mik azok az igények, amelyekre nekünk megoldást kell találni. Nyilvánvalóan sokkal több az igény, mint a lehetőségünk, de ezeket számba kell venni akkor is, és a megoldásokat meg kell találni, hogy holnap vagy holnapután vagy netán két hónap múlva be tudjuk táblázni és azt mondjuk esetleg, hogy nincs rá fedezet. De ezeket számba vesszük és a következőben mindenképp – mondta el Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. 

Az ÉVE képviselői a tervek szerint az aláírások összegyűjtését követően is, hétvégente ott lesznek a Vásárcsarnoknál. A Fidesz szintén az üzletháznál kampányolt. Balogh László, a Facebook-oldalán tett bejegyzése szerint, szintén összegyűjtötte a kellő mennyiségű aláírást. A részletek kapcsán írásban kerestük a polgármestert, Híradónkig azonban nem kaptunk tőle választ.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.