Remek kezdés, de bántó egyéni hibák a húsvéti rangadón

facebook megosztás

Remek kezdés után, döntetlent játszott a veretlen Szentlőrinccel az FC Nagykanizsa. A vasárnapi rangadón a harmadik fogadta az elsőt, és Gombos Zsolt csapata két góllal is vezetett. A vendégek azonban fordítani tudtak, a hajrában Winkler András góljával viszont 1 pontot itthon tudtak tartani a piros-kékek. A végeredmény 3-3 lett.

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat húsvétvasárnap az Olajbányász-stadionban, amit az első 30 percben remek játékkal hálált meg Gombos Zsolt csapata. A hazaiak többet birtokolták a labdát és ez a 18. percben meg is hozta az első gólt.

Támadásban maradt a Kanizsa, ez pedig 6 perccel később újabb találatot eredményezett. Egy szöglet után Lőrinc keveredett át a jobb szélre, a beadása pedig megtalálta Kondort, aki közelről, másodszorra nem hibázott, megduplázva ezzel a Kanizsa előnyét. A szép számú kanizsai publikum azonban nem sokáig örülhetett, hiszen egy súlyos védelmi hibát, szinte azonnal a középkezdés után, megbüntetett a Szentlőrinc.

foci

A bekapott gól érezhetően megfogta a Kanizsát és a játékrész utolsó 10 percére átvette az irányítást a Szentlőrinc. Az egyenlítés végül egy szögletvariációból sikerült a vendégeknek: Keresztes jött a rövidre, jól csúsztatta meg a labdát, amit a rutinos Tamás László passzolt be a kapuba.

2-2-vel fordultak a csapatok, és Pichler Gábor érezhetően nem volt elégedett az övéi játékával, hiszen hármat is cserélt a szünetben. A második félidő lényegesen alacsonyabb iramban indult, mint ami jellemezte az első játékrészt. A 60. percig egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán a 63. percben, ismét a Kanizsa ajándékozott egy gólt a Szentlőrincnek: Kálovits kirúgása után Godzsajev veszített labdát, amit a csereként beálló Novák szerencsével elrúgott Kálovits felett. A játékvezető úgy ítélte meg, a játékszer átgurult a gólvonalon, így megadta a találatot, amit a hazai pad hosszan vitatott. Ezzel fordítottak a vendégek és a hajráig úgy is tűnt, második hazai vereségét is elkönyvelheti a Kanizsa, hiszen támadásban mintegy 20 percig nem tudott veszélyes lenni Gombos Zsolt együttese. Aztán Szanyi nagy bedobása hozott fordulatot.

A hajrában mind a két csapat ment előre becsülettel, de újabb gól már nem esett a feszült hangulatú találkozón, amin összesen 9 sárgát osztott ki Papp Ádám játékvezető. A lefújás után Novák Zsombor is könnyen kaphatott volna lapot, hiszen kikiabált a hazai nézők felé, ezt azonban megúszta a harmadik vendég gól szerzője.

Pichler Gábor szerint az első 30-35 percben egyértelműen jobban játszott a Kanizsa, a második félidő alapján azonban elmondható, hogy dél-Zalában hagytak két pontot.

foci

–  Azt gondolom, úgy jöttünk ki a második félidőre, ahogy kell. S tényleg a magunk javára fordítottuk a mérkőzés dinamikáját, nálunk volt a labda, birtokoltuk, s kialakítottuk azokat a helyzeteket, amiket ki kell. A futball elvett tőlünk 2 pontot, úgy érzem. Azt lehet mondani, így is meg úgy is lehet mondani, hogy igazságos volt a döntetlen. Mégis azt mondom, egy ilyen mérkőzést nem szabad, ha már megfordítjuk, akkor nem szabad kiengedni a kezünkből – fogalmazott Pichler Gábor, a Szentlőrinc SE vezetőedzője. 

Gombos Zsolt szerint taktikailag mindent hozott a csapata, amit elvárt, ennek is volt köszönhető a remek kezdés. Ugyanakkor az ilyen súlyos egyéni hibák, mint amik a bekapott góloknál történtek, az olyan jó csapatok ellen, mint a Szentlőrinc, mindig megbosszulják magukat.

–  2-0-s vezetésnél volt egy nagy hiba, ott két játékosom is hibázott. A védő röviden adta haza a labdát, és átment a Henriknek a lába fölött. Meg kell majd néznem, de itt már kielemezték a srácok, kaptunk egy olyan gólt, ami teljesen amatőr, ez ugye rányomta a bélyegét még az első félidőre is. Kiegyenlítettek egy pontrúgásból egy megcsúsztatással, a Keresztes Bence volt a céljátékos, akire készültünk is, nem sikerült odaérni - mondta el Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

A döntetlennel egyik csapat sem járt túl jól, hiszen az Iváncsa két ponttal ellépett a második helyen álló Szentlőrinctől, míg a Kanizsát visszaelőzte a Dunaföldvár, így Gombos Zsolt együttese a 4. helyről várja a PEAC elleni folytatást.

M-B.GY.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.