Parkolási problémák a Kálvin téren

facebook megosztás

Sokszor a járdát is elfoglalják a parkoló autók a Kálvin téri református templom előtti szakaszon. A problémával kapcsolatban sokan keresték Berta Krisztián önkormányzati képviselőt. A felvetésre a közterület-felügyelet és a gyülekezet tagjainak bevonásával igyekeznek megoldást találni.

A legutóbbi közgyűlésen interpellált az ÉVE politikusa a parkolókérdésről, amely kapcsán több megkeresést is kapott. A környéken élők közül sokan arra panaszkodtak, hogy nem tudják megfelelően használni a járdát bizonyos időpontokban a leállított autók miatt, a gond leginkább a kisgyerekkel közlekedőket érinti. Berta Krisztián szerint a parkolás az egyik legégetőbb kérdés a városban, ám a lehetőségek ezen a szakaszon meglehetősen limitáltak.

- A babakocsival közlekedőknek az elég kellemetlen, amikor nem férnek el vele a járdán, hiszen elfoglalják azt a parkoló autók. Itt a Kálvin téren is, mint a város másik pontjain is, elég behatárolt a parkolási lehetőség, hiszen minimális parkolókat lehet itt kialakítani, sőt, ami itt van, az ki is van maximalizálva. Hiszen, ha itt körbenézünk, gyakorlatilag nincs hova bővülni - fogalmazott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

parkolás

A panaszok leginkább a vasárnapi istentisztelet, valamint az iskolakezdés és zárás idejére vonatkoznak. Berta Krisztián az interpellációját egyfajta figyelemfelhívásnak is szánta.

- Keressük a választ a közterület-felügyelet segítségével, hogy mit és hogyan lehet megoldani. Én nem vagyok annak a híve, hogy mindenkit azonnal büntessünk meg, elég figyelmeztetni első körben, úgy gondolom. Persze az lenne a legjobb, ha minél több parkolót tudnánk kialakítani, de ezen a területen ez nagyon nem lehetséges sajnos - mondta el az önkormányzati képviselője.

Berta Krisztián hozzátette, a probléma megoldásával kapcsolatban kérte Balogh László segítségét is, mivel a polgármester a református gyülekezet presbitereként is tevékenykedik.

K.T.

FORRÁS: választópolgári kép

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.