Nem nyilvános WC az utca - hihetetlen állapotok a Herman és a Csengery út között

facebook megosztás

Áldatlan állapotok uralkodnak a Herman Ottó és a Csengery út között található átjáróban. Az érintett részt sokan és rendszeresen nyilvános WC-ként használják. Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője szerint a problémát kamerák felszerelésével lehetne mérsékelni a területen.

Az átjáróban tapasztalható problémák évtizedekre nyúlnak vissza Berta Krisztián szerint. A rövid szakaszon számos elszórt szemetet és cigarettacsikket is találnak az arra járók, ám több esetben is valaki ott végezi el a dolgát. A szakasz mellett van egy önkormányzati ingatlan is, amelynek udvarán szintén gyakran szemetelnek. Az elhagyott objektumon már nem egy alkalommal kellett ajtót is cserélni a betörések és az ott történt szemetelés miatt. A képviselő felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy vadkamerák kihelyezésével igyekezzenek mérsékelni a problémát. Az átjáró, valamint a ház jelenleg a Vagyongazdálkodáshoz tartozik, az egyeztetések megtörténtek a céggel.

Kértem is vezérigazgató úrtól, hogy ezt minden hónapban ne keljen jeleznem, hiszen a probléma folyamatos. Ezt minden hónapban igenis tegyük meg, hogy itt rendet rakunk, mind az átjáróban, mind pedig a bérlakás udvarán, hiszen nemcsak a konkrét átjárót érinti a szemetelés problémája, hanem a kerítésen belülre is sokszor sok szemét kerül. Ezért olyan környezetet szeretnénk itt magunk mellett tudni, amely a 21. században abszolút méltó nyilatkozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A városi közterület-felügyelet szintén több megkeresést kapott már a problémával kapcsolatban. Az illetékes hatóságok ilyen esetben órákon belül megszüntették a problémát, amit a várost nyilvános toalettként kezelő emberek okoztak, ám Bakonyi Tamás kiemelte, nem egyedi esetről van szó.

–  Ez köztisztasági szabálysértésnek minősül, amikor nem a kutya hagyja ott az ürülékét és nem gondoskodnak a begyűjtéséről, hanem emberi ürülék marad ott. Az egyik utolsó ilyen bejelentésünk a Csengery-Herman átjáróból érkezett. Pár nappal később volt egy ilyen esetünk az Aradi udvarban, illetve a Fő úton is előfordult már olyan, hogy a felügyelők azt tapasztalták, hogy valaki ott székelt – árulta el Bakonyi Tamás, a Közterület-felügyelet vezetője.

A hatályos jogszabályok értelmében a köztisztasági szabálysértés pénzbírsággal vagy közmunkával is sújtható.  

K.T.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.