Különleges házi kedvencekkel találkozhattak a kanizsaiak

facebook megosztás

„Titkok a vadonból” címmel kisállatkiállítást rendeztek nagyszombaton a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. Az érdeklődők számos olyan fajjal találkozhattak a bemutatón, amelyeket Magyarországon nem tenyésztenek.

Összesen 75 terráriumban tart különleges állatokat Nyíregyháza melletti birtokán Denvy Klaudia és családja. Ezekből most 35 érkezett Nagykanizsára. A kiállítás szervezője gyermekkora óta foglalkozik egzotikus állatokkal, ezek jó része különleges és nagy odafigyeléssel járó folyamatos gondozást igényelnek. A kiállításon a hüllők, például a király piton, a sisakos kaméleon és a gekkó, valamint a rágcsálók mellett kínai meztelen macskát és mexikói meztelen kutyát is láthattak az érdeklődők. Ezutóbbiak tartása rendkívüli figyelmet kíván, hiszen táplálkozást és a sétáltatást tekintve is különlegesek az igényei.

állat

- Nagyon macerás az étkeztetése, mivel szőrtelen, így ha a tápanyag nem megfelelő anyagokból van összeállítva, akkor a bőrükön tele lesznek kiütésekkel. Akár kis hólyagos, kis mirigyes gyulladásokkal és ezek az étrendekben, tápokban benne vannak. Ő leginkább főtt húst eszik, csirkemellet, mert az ugye nála nagyon jól bevált. Ők nagyon allergiások nagyon sok mindenre – mondta el Denvy Klaudia, a Titkok a vadonból kiállítás vezetője. 

A szervezők – akik számos kidobott állatot fogadtak már be – a kisállatbemutatón túravezető segítségével tartottak előadásokat a gyerekeknek a felelős állattartásról. A legfiatalabbak körében mindig nagyon népszerűek ezek a rendezvények.

állat

- Aranyosak, édesek és ha meg lehet őket etetni, akkor is olyan cukik – fogalmazott Kovács Léna Luca.

Denvy Klaudia hozzátette, terveik szerint szeptemberben újra Nagykanizsára látogatnak. Akkor állataik egy másik részét mutatják majd be a helyi érdeklődőknek. Az eseményről bővebb összeállítást láthatnak Állattár című magazinműsorunk áprilisi adásában.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.