Horváth Jácint: Felvértezve és izgatottan megyünk neki a következő időszaknak

facebook megosztás

Mi felvértezve és izgatottan megyünk neki a következő időszaknak, nem kevésbé kellő tapasztalattal és lelkesedéssel – fogalmazott Horváth Jácint, polgármesterjelölt a Kibeszélő című magazinműsorunk aktuális felvételén. A vendégek ezúttal az Éljen VárosuNk! Egyesület képviselői voltak, a téma pedig a közelgő önkormányzati választás volt.

Szerdai Híradónkban beszámoltunk róla, hogy bemutatták a szervezet polgármester- és képviselőjelöltjeit. Mint az a stúdiónkban is elhangzott: hetekkel ezelőtt megszületett a megegyezés a jelöltek ügyében. Horváth Jácint polgármesterjelölt úgy fogalmazott: az egyesület háta mögött egy olyan négyéves munka áll, ami megalapozta a továbbiakat, így a jelöltállításkor csupán részletkérdésekben kellett megegyezni.

- Döntés arról született, hogy polgármesterjelöltként én szállok az ÉVE és a pártok közös csapatának élén harcba, idézőjelesen és megvannak ez egyéni képviselőjelöltjeink is mind a tíz körzetben. Mind a tíz jelöltünk nagyon jó és felkészült jelölt és mind nagyon sokat tudnak hozzátenni ahhoz, hogy ez a város előbbre tudjon lépni a következő ciklusban – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE polgármesterjelöltje. 

ÉVE

Berta Krisztián a Jobbik Konzervatívok tagjaként vesz részt az Éljen VárosuNK! Egyesület munkájában. Mint azt elmondta: céljuk eddig is az volt, hogy a pártpolitikától mentesítsék az önkormányzatot.

- A képviselőjelöltek személyében is bizton állíthatom, hogy a legjobb személyeket találtuk meg. Függetlenül attól, hogy milyen pártállású emberek. Hiszen nálunk nem az számít, ki DK-s, ki momentumos, ki jobbikos, hanem az számít, hogy mindannyian a város érdekében és annak fejlődése érdekében szeretnénk dolgozni. És úgy gondolom, ezt az elmúlt években bizonyítottuk is, szó szerint egy nagybetűs csapattá váltunk – tudtuk meg Berta Krisztiántól.

Az országos politikában lezajlott csörte a DK és a Momentum között nem ért le Nagykanizsára, az elmúlt időszak bebizonyította, hogy együtt tudunk dolgozni – hangsúlyozta Schauta Marcell.

- Azt is fontosnak tartottuk, – ez valamennyire rendhagyó választás lesz – hogy az önkormányzat működésének zavartalanságát, illetve folyamatosságát tudjuk biztosítani. Tehát ezen a nyertes csapaton, ami már adott volt, ne nagyon változtassunk. Lettek olyan sarokpontok meghatározva, amihez tudtunk igazodni. Mégpedig az, hogy aki egyéni választókörzetben nyert, az induljon el ugyanabban a választókörzetben – mondta el Schauta Marcell. 

A beszélgetés során még számos dologról volt szó az önkormányzatiságot és a közelgő ciklust illetően. A Kibeszélő szerdai adása visszanézhető a Kanizsa Médiaház Youtube csatornáján.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.