Bizonyított a korosztályos válogatottban Kurucz Lázár

facebook megosztás

Négy mérkőzésen szerepelt az U15-ös vízilabda-válogatottban a kanizsai Kurucz Lázár. A KVSE játékosa Nápolyban a szerbek, a horvátok, a montenegróiak és a házigazda olaszok ellen is medencébe szállt.

Hat  évvel ezelőtt kezdett el vízilabdázni Kurucz Lázár, akivel édesapja szerettette meg a sportágat. A sportoló évek óta vesz részt egy tehetséggondozó programban, amelyben korosztálya legjobbjai szerepelnek és több válogatott összetartásra is meghívót kapott, a nemzeti csapatban pedig március végén szerepelhetett először. Lukács Gergely és Lehmann István együttese a harmadik helyen végzett a felkészülési tornán.

–  Nagyon nehéz meccsek voltak, mondhatom, hogy életemben az eddigi legnehezebb meccseimet játszottam le. Tényleg nagyon jó volt, sajnos nem tudtunk túl sokat felkészülni erre a kupára, mivel ez hirtelen jött mindenkinek. Egy edzésünk volt egy héttel a kupa előtt és ahhoz képest eléggé jó helyezést értünk el – értékelt Kurucz Lázár, a KVSE vízilabdázója.

A kanizsai vízilabda-egyesületben az alacsonyabb korcsoportok mellett Lázár – aki a hónap végén ünnepli 15. születésnapját - immáron második éve a felnőttek között is bizonyít. Simonka Ferenc, a KVSE edzője szerint szinte példátlan, hogy egy alacsonyabb osztályú egyesületből valaki bekerüljön a válogatottba, ám játékosa a tehetsége és a szorgalma alapján megérdemelte a meghívót. A tréner szerint Kurucz a korosztályában egy rendkívül komplex vízilabdázónak számít, akinek számos erénye van.

–  Kiemelkedő úszástudással rendelkezik, ami azt gondolom, hogy a mai modern vízilabdában alapvető elvárás lett. Ebből a gyorsaságból fakadóan, ahogy alakulnak át a posztok, a bekkposzt az, ahol azon kívül, hogy nagyon jó védekezőtechnikával kell rendelkeznie, a labdaszerzések utáni lefordulásokban minél gyorsabban oda kell érnie az ellenfél kapuja elé. Ő ebben is kimagasló teljesítményt tud elérni –  vélekedett Simonka Ferenc, a KVSE edzője.

Kurucz Lázár a szezon végéig játszik a nagykanizsai csapatban, a tervek szerint a következő idényt már a KSI színeiben kezdi a fővárosban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.