A Péterfy Tanulmányi Verseny legjobbjait díjazták

facebook megosztás

Kihirdették a Péterfy Tanulmányi Verseny végeredményét. A megyei megmérettetésen 23 iskolából mintegy 200 alsó és felső tagozatos diák vett részt. A csütörtöki díjátadón minden kategória első három helyezettjét jutalmazták.

Több mint 20 éves hagyományra tekint vissza a verseny, ahol számos tantárgyban mérettethetik meg magukat a diákok. Az alsósoknak egy komplex, általános műveltségre épülő feladatsorral készültek, amit négyfős csapatokban oldottak meg, ezzel is fejlesztve az együtt dolgozás és együtt gondolkodás képességét.

- A felső tagozatosokat magyar nyelv és irodalom tantárgyból hívjuk egy megmérettetésre, itt 5. és 6. évfolyamos gyerekeket várunk, ez is egy kétfordulós verseny, két írásbeli forduló alapján dől el a végeredmény - tudtuk meg Sneffné Ágoston Mónikától, a Péterfy-Iskola tagintézmény-vezetőjétől. 

iskola

A verseny egyik legfontosabb részének az idegen nyelvi kategóriát tartják, ahol a nyelvtani szabályok helyett főként a társalgásra, az előbeszédre fektetik a hangsúlyt mind az angol, mind a német nyelvvel kapcsolatban. Az idei évben egy igazi különlegességgel is várták az angol tudásukat megmutatni vágyó gyerekeket.

- Egy nagyon rövid írásbeli tesztet írnak, és utána pedig zsűri előtt kell egy előbeszédről tanúbizonyságot tenniük. Ebben az évben az volt a különlegessége az idegen nyelvi versenyünknek, amit német és angol nyelvből rendezünk meg, hogy egy anyanyelvi zsűritagunk is volt, aki Ausztráliából érkezett hozzánk, és az anyanyelvén beszélgetett a gyerekekkel, ami egy nagyon érdekes és nagy kihívást jelentő feladat volt – fogalmazott Sneffné Ágoston Mónika. 

A díjátadón, ahol a diákok mellett a felkészítőtanárokat is elismerték, az iskola énekkara, illetve versmondói is készültek kulturális műsorral.

SZ.F.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.