Tele van illegális szemétlerakatokkal a város határa

facebook megosztás

Tele van szeméttel a Pivári utca mögötti mező. Az illegális hulladéklerakatok többségében olyan tárgyakból állnak, amelyeket nem lehet leadni a városi lomtalanításon, ám ingyenesen beszolgáltathatóak lennének egy hulladékudvarban.

A mező mellett található földút rendkívül népszerű séta- és túraútvonalaknak számít, de a kutyások is szívesen sétáltatják erre kedvenceiket. A földek mellett azonban alig öt percnyi séta alatt számos szeméthalmot találhatnak az arra járók építési hulladékból, kidobott karácsonyfákból és más használati tárgyakból. Gondi Zoltán egy sétája során szembesült a környékbeli állapotokkal, amelyre több helyi lakos is felhívta a figyelmét. A képviselő hangsúlyozta, a hamarosan induló vegetációs időszak miatt az itt hagyott szemét még negatívabb hatást fejt ki a környezetre.

- Elkezdődött már a városunkban a ’24-es lomtalanítás. Hogyha a padlást, a pincét megbolygatjuk és keressük, hogy mi az, amit a lomtalanításban elvigyenek, akkor biztos találunk ott valamit. Azok a holmik, amik nem kerülhetnek elvitelre, azok ne itt kössenek ki a környezetünkben, ebben a szép természeti környezetben – mondta el Gondi Zoltán, az ÉVE önkormányzati képviselője. 

szemét

A lomtalanítási akció a családiházas övezetekben március 9. és 23-a között tart, ennek ellenére a város több szakaszán és más falvakban is komoly problémát okoznak az illegális hulladéklerakók.

- Van olyan hely, ahol úgy ahogy van, egy az egyben az útra szórták le a törmeléket. Lehet, hogy azt várták, hogy valaki arra megy és majd szépen elsimítja. Azt kell, hogy mondjam, itt Kiskanizsán ezt tapasztalom a mezi utaknál, utak mellett. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha itt megjelenik, akkor Miklósfán, Palinban és sorolhatnám a környező településeket, ott is hasonló gondokkal küzdenek - fogalmazott Gondi Zoltán. 

A szemeteléssel kapcsolatos egyik legnagyobb problémát az jelenti, hogy a kitett hulladék jelentős része ingyenesen leadható a nagykanizsai hulladékudvarban, az emberek mégis inkább az utak mentén helyezik el őket. Gondi Zoltánnal bővebb beszélgetést láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.